Videoretsept: Turkcha burek
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
300 gramm un
-
150 millilitr iliq suv
-
0.5 choy qoshiq tuz
-
2 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
Asosiga:
-
500 gramm qiyma
-
2 ta piyoz
-
2-3 bog' ismaloq
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
1 choy qoshiq zira
-
qovurish uchun o'simlik yog'i
-
Xamiriga surtish uchun:
-
100 gramm sariyog'
-
Ustiga:
-
ta'bga qarab sedana
-
1 ta tuxum sarig'i
Yo’nalishlar
Turk oshxonasining sevimli taomlaridan biri – turkcha burekdir. Og’izda erib ketuvchi bu pirogni har xil asoslardan pishirib, yangidan-yangi ta’mli taomlar bilan oila a’zolaringizni xursand qiling.
Xamirni qo’lda yoyish orqali ham, xamir juda yupqa chiqadi. Kelinglar, ming eshitgandan ko’ra bir ko’rmoq afzaldir, videolavhamizni tomosha qiling va baho bering!
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
300 gramm un | |
150 millilitr iliq suv | |
0.5 choy qoshiq tuz | |
2 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
Asosiga: |
|
500 gramm qiyma | |
2 ta piyoz | |
2-3 bog' ismaloq | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
1 choy qoshiq zira | |
qovurish uchun o'simlik yog'i | |
Xamiriga surtish uchun: |
|
100 gramm sariyog' | |
Ustiga: |
|
ta'bga qarab sedana | |
1 ta tuxum sarig'i |
Xamir qoramiz
Iliq suvga tuzni solib aralashtiramiz.
Unni ustidan suvni solib, o'rtacha qattiqlikdagi xamir qoramiz.
Xamirni ustidan o'simlik yog'i surtamiz va ustini yopib, yarim soatga tindiramiz.
Asosini tayyorlab olamiz.
Tovada yg'ni qizdiramiz va qiymani solib biroz qovurib olamiz.
Piyozni mayda to'g'rab, qiyma ustidan solamiz va birga qovuramiz.
Birgalikda 3-4 daqiqa qovurib olamiz.
Ismaloqni yuvib to'g'raymiz va tovaga solamiz.
Aralashtiramiz va ziravorlarni sepib olovni o'chirib qo'yamiz.
Xamirni olib, 4 ta bo'lakka bo'lamiz.
Xamir bo'laklarini likopcha kattaliklaridek yoyib olamiz.
Kattaroq likop olamiz va unga sariyog' surtamiz. Ustidan yoyilgan xamirni qo'yib, unga ham xona haroratidagi sariyog' surtib chiqamiz.
Har bir xamirni xuddi shunday ustma-ust qo'yamiz va har bir qavatini yaxshilab yog'lab olamiz.
Ustma-ust qo'yilgan xamirlarni ustini yelim qog'ozda yopib, 15 daqiqaga tindirib qo'yamiz.
So'ng xamirlarni bittasini olamiz va qo'lda cho'za boshlaymiz. Yupqa cho'zgandan so'ng bir chetiga asosning to'rtdan bir qismini qo'yib chiqamiz va ruletga o'xshab o'rab chiqamiz.
Xamirni
Qolip yoki patnisga pergament qog'oz toshaymiz va o'rtasidan xamirni aylana shaklda buklab chiqamiz.
Qolgan xamirlarni ham xuddi shunday yoyamiz, o'rab bir-biriga birlashtiramiz.
Ustiga tuxum sarig'ini surtamiz va kunjut sepamiz.
So'ng 200 C da qizdirilgan gaz pechida ularni tillarangga kirgunicha, taxminan 30 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
300 gramm un | |
150 millilitr iliq suv | |
0.5 choy qoshiq tuz | |
2 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
Asosiga: |
|
500 gramm qiyma | |
2 ta piyoz | |
2-3 bog' ismaloq | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
1 choy qoshiq zira | |
qovurish uchun o'simlik yog'i | |
Xamiriga surtish uchun: |
|
100 gramm sariyog' | |
Ustiga: |
|
ta'bga qarab sedana | |
1 ta tuxum sarig'i |