Videoretsept: kartoshkadan pishloqli toblatma
Masalliqlar:
-
6 ta o'rtacha kartoshka
-
1 ta katta piyoz
-
30 millilitr o'simlik yog'i
-
100 gramm parmezan pishlog'i
-
100 gramm pishloq
-
50 millilitr suv yoki bulyon
-
1 choy qoshiq tuz
-
0,5 choy qoshiq qora murch
-
Bezak uchun
-
1 bog' shivit yoki petrushka
Yo’nalishlar
Tez va oson tayyorlanadigan, juda mazali kartoshkadan pishloq va qovurilgan piyozli toblatma. Kartoshkadan toblatma bir tomondan universal taom, boshqa tomondan tayyorlanishi oson bo’lgan taom.
Taomni ham alohida, ham garnir sifatida baliq, go’sht yoki salat bilan iste’mol qilish mumkin.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 35 000 so’m.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.
Masalliqlar:
6 ta o'rtacha kartoshka | |
1 ta katta piyoz | |
30 millilitr o'simlik yog'i | |
100 gramm parmezan pishlog'i | |
100 gramm pishloq | |
50 millilitr suv yoki bulyon | |
1 choy qoshiq tuz | |
0,5 choy qoshiq qora murch | |
Bezak uchun |
|
1 bog' shivit yoki petrushka |
Piyozni yarimhalqa shaklida to’g’raymiz. 2 xil pishloqni qirg’ichdan chiqaramiz.
Tozalangan kartoshkani yupqa dumaloqchalar shaklida to’g’rab, idishga solamiz.
Ziravorlar, 1 osh qoshiq o’simlik yog’i, 1/2 qirg’ichdan chiqarilgan pishloqni yaxshilab aralashtiramiz.
Piyozni o’simlik yog’ida o’rtacha olovda yumshoq bo’lguncha 5-7 daqiqa davomida qovuramiz.
Pech uchun qolipga birinchi qovurlilgan piyozni, ustiga kartoshka bo’laklarini terib, ustida suv quyib pishloq sepamiz.
Ustini folga bilan berkitib, 200C gacha qizdirilgan pechga 50 daqiqaga qo’yamiz. Folgani olib tashlab yana 10-15 daqiqa davomida qizartirib pishiramiz.
Masalliqlar:
6 ta o'rtacha kartoshka | |
1 ta katta piyoz | |
30 millilitr o'simlik yog'i | |
100 gramm parmezan pishlog'i | |
100 gramm pishloq | |
50 millilitr suv yoki bulyon | |
1 choy qoshiq tuz | |
0,5 choy qoshiq qora murch | |
Bezak uchun |
|
1 bog' shivit yoki petrushka |