Videoretsept: kartoshka va tovuqlik pirog
Masalliqlar:
-
Xamir uchun
-
250 millilitr kefir
-
0,5 choy qoshiq iste'mol sodasi
-
0,5 choy qoshiq qabartma (razrixlitel)
-
1 choy qoshiq tuz
-
100 gramm "Milter" 72% margarini
-
550 gramm un
-
Nachinka uchun
-
400 gramm tovuq filesi
-
4 ta kartoshka
-
1 ta piyoz
-
1 choy qoshiq tuz
-
0,5 choy qoshiq qora murch
-
1 choy qoshiq tuyilgan kashnich
-
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
-
40 gramm "Milter" 72% margarini
-
Qizartirish uchun
-
1 ta tuxum sarig'i +1 ch.q suv
Yo’nalishlar
Kartoshka va tovuqlik pirog kurnik qiyin taomga o’xshashiga qaramay oson tayyorlanadi. Kefir asosidagi xamir tez qoriladi. Nachinka uchun barcha masalliqlarni to’g’rab aralashtiramiz. Bu – tushlik o’rnini bosadigan xushbo’y pishiriq.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 60 000 so’m.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.
Masalliqlar:
Xamir uchun |
|
250 millilitr kefir | |
0,5 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
0,5 choy qoshiq qabartma (razrixlitel) | |
1 choy qoshiq tuz | |
100 gramm "Milter" 72% margarini | |
550 gramm un | |
Nachinka uchun |
|
400 gramm tovuq filesi | |
4 ta kartoshka | |
1 ta piyoz | |
1 choy qoshiq tuz | |
0,5 choy qoshiq qora murch | |
1 choy qoshiq tuyilgan kashnich | |
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
40 gramm "Milter" 72% margarini | |
Qizartirish uchun |
|
1 ta tuxum sarig'i +1 ch.q suv |
Xamir tayyorlaymiz
Kefirga soda, qabartma, tuz va eritilgan margarin qo’shib aralashtiramiz.
Elangan un qo’shib yumshoq, qo’lga yopishmaydigan xamir qoramiz.
Xamirni sochiq bilan berkitib 25-30 daqiqaga qoldiramiz.
Nachinka tayyorlaymiz
Tovuq filesi, kartoshka va piyozni o’rtacha kubik shaklida to’g’raymiz.
Barcha masalliqlarni ziravorlar bilan aralashtiramiz.
Tayyor xamirni 2 ga bo’lamiz - 1 qism biroz kichikroq bo’lishi kerak.
Katta qismni yoyib, pergament qog’ozi solingan patnisga qo’yamiz.
Chetlarini shakllantirib, nachinka solamiz.
Ustiga sariyog’ bo’laklarini qo’yamiz.
Xamirni ikkinchi bo’lagini yoyib, pirog ustini berkitamiz. Chetlarini chimchilab, o’rtasida bir nechta teshik qilamiz, bug’ chiqib ketishi uchun.
Tuxum sarig’i surtib, 180C gacha qizdirilgan pechga 35-40 daqiqaga qizarib pishguncha qo’yamiz.
Tayyor pirogni ustiga sariyog’ surtib, issiq holatda dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Reklama huquqi asosida..
Instagram: @milter.uz
Telegram: t.me/milter_uz
YouTube: Milter/Uzbekistan
Masalliqlar:
Xamir uchun |
|
250 millilitr kefir | |
0,5 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
0,5 choy qoshiq qabartma (razrixlitel) | |
1 choy qoshiq tuz | |
100 gramm "Milter" 72% margarini | |
550 gramm un | |
Nachinka uchun |
|
400 gramm tovuq filesi | |
4 ta kartoshka | |
1 ta piyoz | |
1 choy qoshiq tuz | |
0,5 choy qoshiq qora murch | |
1 choy qoshiq tuyilgan kashnich | |
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
40 gramm "Milter" 72% margarini | |
Qizartirish uchun |
|
1 ta tuxum sarig'i +1 ch.q suv |