Batafsil fotoretsept: shaftolili pirog
Masalliqlar:
-
2 ta tuxum
-
150 gramm shakar
-
1 osh qoshiq asal
-
220 millilitr smetana
-
110 gramm eritilgan sariyog'
-
1 choy qoshiq vanilin
-
250 gramm un
-
2 choy qoshiq qabartma (razrixlitel)
-
bir chimdim tuz
-
3 ta katta shaftoli
Yo’nalishlar
Shaftoli qo’shilgan oson va mazzali pirog tayyorlash usuli. Bu xamirga istagan meva va rezavor mevalarni qo’shish mumkin, ammo shaftoli mavsumida ushbu xushbo’y va shirin meva bo’lakchalari bilan pishirishni tavsiya qilamiz.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 25 000 so’m.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.
Masalliqlar:
2 ta tuxum | |
150 gramm shakar | |
1 osh qoshiq asal | |
220 millilitr smetana | |
110 gramm eritilgan sariyog' | |
1 choy qoshiq vanilin | |
250 gramm un | |
2 choy qoshiq qabartma (razrixlitel) | |
bir chimdim tuz | |
3 ta katta shaftoli |
22 sm diametrlik qolipga pergament qog’ozini solib, 1 osh qoshiq o’simlik yog’i surtamiz.
Shaftolini o’rtasidan bo’lib, danagidan tozalaymiz. 2 ta shaftolini o’rtacha kubik shaklida to’g’raymiz. 1 ta shaftolini katta parraklarga kesamiz.
180C gacha qizdirilgan pechda 30-35 daqiqa davomida pishiramiz. Tayyorligini taxta tayoqcha yordamida tekshiramiz.
Masalliqlar:
2 ta tuxum | |
150 gramm shakar | |
1 osh qoshiq asal | |
220 millilitr smetana | |
110 gramm eritilgan sariyog' | |
1 choy qoshiq vanilin | |
250 gramm un | |
2 choy qoshiq qabartma (razrixlitel) | |
bir chimdim tuz | |
3 ta katta shaftoli |