Videoretsept: gulkaramdan steyk
Masalliqlar:
-
1 ta o'rtacha gulkaram
-
200 millilitr sut
-
2 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali
-
2 osh qoshiq un
-
2 choy qoshiq tuz
-
1 choy qoshiq qora murch
-
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
-
1 choy qoshiq oregano
-
1 choy qoshiq sarimsoqpiyoz kukuni
-
Sous uchun
-
100 millilitr smetana
-
3 dona sarimsoq piyoz
-
0,5 choy qoshiq tuz
-
1 bog' shivit
Yo’nalishlar
Gulkaramdan mazzali steyklarni tayyorlashni sizga taklif qilamiz. Tayyorlash usuli juda oson va tez. Gulkaram bo’laklari tovada panirovka ichida qovuriladi – ichi yumshoq tashqisi qarsildoq bo’lib pishadi.
Steyk oldiga smetanadan sous tortsangiz ortiqcha bo’lmaydi.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 25 000 so’m.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.
Masalliqlar:
1 ta o'rtacha gulkaram | |
200 millilitr sut | |
2 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali | |
2 osh qoshiq un | |
2 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq qora murch | |
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
1 choy qoshiq oregano | |
1 choy qoshiq sarimsoqpiyoz kukuni | |
Sous uchun |
|
100 millilitr smetana | |
3 dona sarimsoq piyoz | |
0,5 choy qoshiq tuz | |
1 bog' shivit |
Steyk tayyorlaymiz
Idishda sut, kraxmal, un va ziravorlarni aralashtiramiz.
Gulkaramni yashil barglaridan tozalaymiz va 1,8 sm qalinligda bo’laklarga uzun o’tkir pichoq yordamida kesamiz.
Har bir bo’lakni birinchi sutlik aralashmaga solamiz. So’ngra yaxshilab, har tomonini panirovkaga solamiz.
Tovada o’simlik yog’ini qizdiramiz. Gulkaram ikki tomonini o’rtacha olovda qizartirib qovuramiz (steyklar yumshoq bo’lib yaxshi pishishi kerak).
Sous tayyorlaymiz
Idishda smetana, mayda to’g’ralgan sarimsoq piyoz va tuzni aralashtiramiz.
Masalliqlar:
1 ta o'rtacha gulkaram | |
200 millilitr sut | |
2 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali | |
2 osh qoshiq un | |
2 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq qora murch | |
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
1 choy qoshiq oregano | |
1 choy qoshiq sarimsoqpiyoz kukuni | |
Sous uchun |
|
100 millilitr smetana | |
3 dona sarimsoq piyoz | |
0,5 choy qoshiq tuz | |
1 bog' shivit |