fbpx
«Gulcha» olmali pirogi

«Gulcha» olmali pirogi

Masalliqlar:

  • xamiri uchun

  • nachinkasi uchun

Yo’nalishlar

Olma pirogini nafaqat dumaloq yoki to’rtburchaklar shaklida, balki unga gul shaklini berib ham pishirish mumkin. Bugun biz sizga qanday qilib romashka shaklidagi olmali pirogini tayyorlashni ko’rsatamiz.

Bunday pirog – har qanday stolni bezab turadi! Xamir juda yumshoq, shirin suvli olma bilan to’ldirilgan havodor bo’lib chiqadi.

Tayyor taomning taxminiy narxi – 14 000 so’m. *

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
xamiri uchun
100 millilitr iliq suv
100 millilitr iliq sut
100 millilitr o'simlik yog'i
40 gramm shakar
8 gramm quruq xamirturush
1 choy qoshiq tuz
1 ta tuxum oqi
400-450 gramm un
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i+sut
nachinkasi uchun
400 gramm olma
40 gramm shakar
40 gramm sariyog'
Qadam 1
Tugallandi

Nachinka tayyorlaymiz:

Olmani po'stidan tozalab to'rtburchak shaklida (1*1) to'g'raymiz va shakar bilan aralashtiramiz.

Qadam 2
Tugallandi

Idishda sariyog'ni eritib, olmalarni solamiz va o'rtacha olovda 10-15 daqiqa yumshagunicha pishiramiz.

Qadam 3
Tugallandi

So'ngra olovdan olib, sovutamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Xamir tayyorlaymiz:

Idishga iliq suv, iliq sut, o'simlik yog'i va xamirturush solib, aralashtiramiz.

Qadam 5
Tugallandi

So'ngra tuz, shakar va tuxum oqini solib, aralashtiramiz. Oz ozdan un solib, yumshoq xamir qoramiz. Ustini yopishqoq plyonka bilan o'rab, issiq joyga 40-45 daqiqaga yuboramiz.

Qadam 6
Tugallandi

Xamirni 5-6 ga bo'lib, har bir bo'lakni 0,2 sm qalinlikda yoyamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Yoyilgan xamirning yarimini tasma shaklida kesib chiqib, ikkinchi yarimini ustiga yopamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Nachinka solib, (1-1,5 osh qoshiq) "kulyok" shaklida o'raymiz.

Qadam 9
Tugallandi

Kulyokni nachinka solinmagan o'tkir joyini pichoq yordamida olib tashlaymiz.

Maslahat: ortib qolgan joyidan dumaloq hosil qiling.

Qadam 10
Tugallandi

Barcha hosil bo'lgan shakllarni pergament qog'ozi bilan qoplangan gaz pechi patnisiga gul shaklida joylashtirib, ortib qolgan dumaloq shaklini o'rtasiga qo'yamiz va issiq joyda 20 daqiqa tindiramiz.

Qadam 11
Tugallandi

Ustiga tuxum sarig'i va sutli aralashma surtib, 190 C darajada qizdirilgan gaz pechiga 25 daqiqaga yuboramiz.

Tayyor pirogga sovuganidan so'ng shakar upasi sepamiz.

Yoqimli ishtaha!

  • 1 soat 50 daqiqa
  • Portsiya 8
  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
xamiri uchun
100 millilitr iliq suv
100 millilitr iliq sut
100 millilitr o'simlik yog'i
40 gramm shakar
8 gramm quruq xamirturush
1 choy qoshiq tuz
1 ta tuxum oqi
400-450 gramm un
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i+sut
nachinkasi uchun
400 gramm olma
40 gramm shakar
40 gramm sariyog'
oldingi
Videoretsept: sabzavotlar bilan pishirilgan tovuq sonlari
keyingi
Videoretsept: qo’ziqorin va ismaloqli pasta

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.