«Gulcha» olmali pirogi
Masalliqlar:
-
xamiri uchun
-
100 millilitr iliq suv
-
100 millilitr iliq sut
-
100 millilitr o'simlik yog'i
-
40 gramm shakar
-
8 gramm quruq xamirturush
-
1 choy qoshiq tuz
-
1 ta tuxum oqi
-
400-450 gramm un
-
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i+sut
-
nachinkasi uchun
-
400 gramm olma
-
40 gramm shakar
-
40 gramm sariyog'
Yo’nalishlar
Olma pirogini nafaqat dumaloq yoki to’rtburchaklar shaklida, balki unga gul shaklini berib ham pishirish mumkin. Bugun biz sizga qanday qilib romashka shaklidagi olmali pirogini tayyorlashni ko’rsatamiz.
Bunday pirog – har qanday stolni bezab turadi! Xamir juda yumshoq, shirin suvli olma bilan to’ldirilgan havodor bo’lib chiqadi.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 14 000 so’m. *
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
xamiri uchun |
|
100 millilitr iliq suv | |
100 millilitr iliq sut | |
100 millilitr o'simlik yog'i | |
40 gramm shakar | |
8 gramm quruq xamirturush | |
1 choy qoshiq tuz | |
1 ta tuxum oqi | |
400-450 gramm un | |
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i+sut | |
nachinkasi uchun |
|
400 gramm olma | |
40 gramm shakar | |
40 gramm sariyog' |
Nachinka tayyorlaymiz:
Olmani po'stidan tozalab to'rtburchak shaklida (1*1) to'g'raymiz va shakar bilan aralashtiramiz.
Idishda sariyog'ni eritib, olmalarni solamiz va o'rtacha olovda 10-15 daqiqa yumshagunicha pishiramiz.
So'ngra olovdan olib, sovutamiz.
Xamir tayyorlaymiz:
Idishga iliq suv, iliq sut, o'simlik yog'i va xamirturush solib, aralashtiramiz.
So'ngra tuz, shakar va tuxum oqini solib, aralashtiramiz. Oz ozdan un solib, yumshoq xamir qoramiz. Ustini yopishqoq plyonka bilan o'rab, issiq joyga 40-45 daqiqaga yuboramiz.
Kulyokni nachinka solinmagan o'tkir joyini pichoq yordamida olib tashlaymiz.
Maslahat: ortib qolgan joyidan dumaloq hosil qiling.
Barcha hosil bo'lgan shakllarni pergament qog'ozi bilan qoplangan gaz pechi patnisiga gul shaklida joylashtirib, ortib qolgan dumaloq shaklini o'rtasiga qo'yamiz va issiq joyda 20 daqiqa tindiramiz.
Masalliqlar:
xamiri uchun |
|
100 millilitr iliq suv | |
100 millilitr iliq sut | |
100 millilitr o'simlik yog'i | |
40 gramm shakar | |
8 gramm quruq xamirturush | |
1 choy qoshiq tuz | |
1 ta tuxum oqi | |
400-450 gramm un | |
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i+sut | |
nachinkasi uchun |
|
400 gramm olma | |
40 gramm shakar | |
40 gramm sariyog' |