Rojdestvo yulduzi pirogi
Masalliqlar:
-
7 gramm quruq xamirturush
-
460-480 gramm un
-
180 millilitr iliq suv
-
60 millilitr iliq sut
-
1 ta tuxum
-
60 gramm yumshatilgan sariyog'
-
60 gramm shakar
-
bir chimdim tuz
-
asosi uchun
-
200 gramm rezavor mevalardan tayyorlanilgan jem
-
bezak uchun shakar upasi
Yo’nalishlar
«Rojdestvo yulduzi» pirogi nafaqat mazali, balki ajoyib ko’rinishga egahamdir. Qiziqarli shakli tufayli yaqinlaringizni hayratda qoldiradi va quvontiradi.
Ushbu pirogni bayram dasturxoniga tortish ayni muddao bo’ladi, ammo siz uni yilning boshqa paytlarida ham oilaviy choy ichishlar uchun tayyorlashingiz mumkin.
Tayyor taomning taxminiy narxi –30 000 so’m. *
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
7 gramm quruq xamirturush | |
460-480 gramm un | |
180 millilitr iliq suv | |
60 millilitr iliq sut | |
1 ta tuxum | |
60 gramm yumshatilgan sariyog' | |
60 gramm shakar | |
bir chimdim tuz | |
asosi uchun |
|
200 gramm rezavor mevalardan tayyorlanilgan jem | |
bezak uchun shakar upasi |
Idishda xamirturush va 400 gramm unni aralashtiramiz.
Boshqa idishda sariyog' va shakarni ko'pirtirmiz. Tuxum solib, yana ko'pirtiramiz.
So'ngra ili sut, suv va tuz solib, yaxshilab ko'pirtiramiz.
Xamirturushli unni solib, yaxshilab ko'pirtiramiz.
Xamirni stolga qo'yib, cho'ziluvchan xamir qoramiz. Xamir qo'lga yopishmaydigan bo'lishi zarur.
Quruq idishni o'simlik yog'i bilan yog'laymiz. Xamirni solib, ustini yopishqoq plyonka bilan yopamiz. Issiq joyda 1 soatga qoldiramiz.
Oshgan xamirni 4 ga bo'lamiz. Bo'laklarni dumaloq shaklida yoyib, pergament qog'ozi bilan qoplangan gaz pechi patnisiga joylashtiramiz.
Xamirning birinchi qavatiga malinali jem surtib, ustidan ikkinchi xamirni qo'yamiz va uning ham ustiga jem surtamiz. 3 chi va 4 chi xamirlarni xam shu tarzda qo'yamiz, ammo 4 chi xamirning ustiga jem surtmaymiz.
Stakan yordamida pirogning o'rtasini o'lchab, doirani 4 qismga bo'ling, stakandan xamir chetiga qadar kesing. Har 4 chi qismni ikkiga, har 8 chi qismni yana ikkitaga bo'ling. Natijada 16 ta qism hosil bo'lishi kerak.
Har 2 ta qo'shni bo'laklarni orqaga aylantirib, yopishtirib chiqamiz.
So'ngra pirogni sochiq bilan yopib, 30 daqiqaga qoldiramiz.
Masalliqlar:
7 gramm quruq xamirturush | |
460-480 gramm un | |
180 millilitr iliq suv | |
60 millilitr iliq sut | |
1 ta tuxum | |
60 gramm yumshatilgan sariyog' | |
60 gramm shakar | |
bir chimdim tuz | |
asosi uchun |
|
200 gramm rezavor mevalardan tayyorlanilgan jem | |
bezak uchun shakar upasi |