Videoretsept: armancha gata pechenyesi
Masalliqlar:
-
xamiri uchun
-
450 gramm un
-
200 gramm Maselkodan "Konditer premium" margarini
-
130 millilitr kefir
-
1 ta tuxum
-
0,5 choy qoshiq iste'mol sodasi
-
bir chimdim tuz
-
asosi uchun
-
150 gramm un
-
200 gramm shakar
-
2 choy qoshiq vanil shakari
-
60 gramm Maselko "Derevenskoe" o'simlik-sariyog'li yog'i
-
60-70 gramm maydalangan yong'oq
-
1 ta tuxum oqi
-
ustiga suritish uchun tuxum sarig'i
Yo’nalishlar
Bugun bizning taomnomamizda – ozroq qarsildoq, kefirdan tayyorlangan ajoyib pechenye, shuningdek u qaymoqli ta’m va xushbo’y hidga ham ega.
Ushbu pechenyelarni tayyorlab ko’rishingizni tavsiya etamiz.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 35 000 so’m. *
narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
xamiri uchun |
|
450 gramm un | |
200 gramm Maselkodan "Konditer premium" margarini | |
130 millilitr kefir | |
1 ta tuxum | |
0,5 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
bir chimdim tuz | |
asosi uchun |
|
150 gramm un | |
200 gramm shakar | |
2 choy qoshiq vanil shakari | |
60 gramm Maselko "Derevenskoe" o'simlik-sariyog'li yog'i | |
60-70 gramm maydalangan yong'oq | |
1 ta tuxum oqi | |
ustiga suritish uchun tuxum sarig'i |
Xamir tayyorlaymiz:
Kefir, tuxum, tuz va sodani aralashtiramiz va chetga olib qo'yamiz.
Stol ustiga un sepib, to'rtburchak shaklida to'g'ralgan sovuq margarinni qo'yamiz.
Un va margarinni pichoq yordamida qumoq shakliga kelgunicha maydalaymiz.
So'ngra unli massada chuqurcha hosil qilib, kefirli aralashmani quyamiz.
Xamir qoramiz ammo, uzoq vaqt mushtlamaymiz. Dumaloq shakliga keltirib, 1 soatga muzlatgichga yuboramiz.
Asosini tayyorlaymiz:
Shakar, vanil shakari va unni erigan sariyog' bilan aralashtiramiz. Qumoq hosil bo'lishi lozim.
Yong'oqlarni maydalaymiz.
Muzlatgichdan xamirni olib, 3 ga bo'lamiz.
Har bir bo'lakni 2mm qalinlikda yoyamiz.
Ustiga tuxum oqini surtib, asosini solamiz va yong'oq sepamiz.
Xamirni rulet shaklida o'rab, ustiga tuxum sarig'ini surtamiz va sanchqi yordamida naqshlar hosil qilamiz.
2 sm kengligidagi bo'laklarga bo'lamiz.
Pergament qog'ozi bilan qoplangan gaz pechi patnisiga joylashtiramiz va 190 C darajada qizdirilgan gaz pechiga 20-30 daqiqaga yuboramiz.
Yoqimli ishtaha!
Telegram kanalga a'zo bo'ling: Maselko
Reklama huquqi asosida
Masalliqlar:
xamiri uchun |
|
450 gramm un | |
200 gramm Maselkodan "Konditer premium" margarini | |
130 millilitr kefir | |
1 ta tuxum | |
0,5 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
bir chimdim tuz | |
asosi uchun |
|
150 gramm un | |
200 gramm shakar | |
2 choy qoshiq vanil shakari | |
60 gramm Maselko "Derevenskoe" o'simlik-sariyog'li yog'i | |
60-70 gramm maydalangan yong'oq | |
1 ta tuxum oqi | |
ustiga suritish uchun tuxum sarig'i |