Videoretsept: pishirishni talab etmaydigan karamel va tvorogli tort
Masalliqlar:
-
korj uchun
-
240 gramm Crafersdan "An'anaviy" pechenyesi
-
80 gramm sariyog'
-
asosi uchun
-
400 gramm tvorog
-
1 banka qaynatilgan quyultirilgan sut380 gramm
-
150 gramm qaymoq yoki smetana
-
20 gramm jelatin
-
100 millilitr sovuq suv
-
2-3 ta banan
-
1 choy qoshiq vanil shakari
-
ganash uchun
-
1 ta "Crafers" qora shokoladi
-
100-110 gramm 35 %li yog'li qaymoq
Yo’nalishlar
Qanday qilib ajoyib tort tayyorlab, bunda gaz pechidan foydalanmaslik mumkin? Juda ososn, e’tiboringizga hech qanday tortdan qolishmaydigan pishirishni talab etmaydigan, juda mayin karamel va tvorogli desert retseptini taqdim etamiz.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 70 000 so’m. *
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
korj uchun |
|
240 gramm Crafersdan "An'anaviy" pechenyesi | |
80 gramm sariyog' | |
asosi uchun |
|
400 gramm tvorog | |
1 banka qaynatilgan quyultirilgan sut | |
150 gramm qaymoq yoki smetana | |
20 gramm jelatin | |
100 millilitr sovuq suv | |
2-3 ta banan | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
ganash uchun |
|
1 ta "Crafers" qora shokoladi | |
100-110 gramm 35 %li yog'li qaymoq |
Korjni tayyorlab olamiz:
Pechenyeni kombayn yoki o'qlov yordamida qumoq shakliga keltirib, maydalab olamiz.
Eritilgan sariyog' solib, aralashtiramiz. 20 santimetrli qolipga solib, yaxshilab jipslashtiramiz va "bortiklar" hosil qilamiz. So'ngra muzlatgichga 15-20 daqiqaga (tvorogli massani tayyorlagunimizcha) olib qo'yamiz.
Asosini tayyorlaymiz:
Jelatinga sovuq suv solib, ishishi uchun 10-15 daqiqaga qoldiramiz.
Idishda tvorog, smetana, vanil shakari va qaynatilgan quyultirilgan sutni 350 grammini(qolganini chetga olib qo'yamiz) aralashtiramiz.
Barchasini qo'l blenderida yaxshilab aralashtiramiz.
Jelatinni idishda isitamiz, ammo qaynatib yubormaymiz. Xona haroratigacha sovutib, so'ngra tvorogli massaga ingichka qilib quyamiz va aralashtiramiz.
Pechenyedan qilingan korjga qolgan qaynatilgan quyultirilgan sutni surtib, ustidan to'g'ralgan bananlarni terib chiqamiz.
Ustidan tvorogli massani quyib, muzlatgichga 2 soatga yuboramiz.
Ganash tayyorlaymiz. Shokoladni bo'laklarga bo'lib, ustidan qaynoq qaymoqni quyamiz va aralashtiramiz.
Sovugan desert ustidan illiqroq shokoladni quyib yana 1-2 soatga muzlatgichga yuboramiz.
Tayyor tortni qolipdan ajratamiz. Yoqimli ishtaha!
Reklama huquqi asosida
Instagramdagi rasmiy sahifasi: @crafersuz
Facebookdagi rasmiy sahifasi: @crafersuz
Rasmiy sayt: http://www.crafers.uz/
Rasmiy telegram kanali: crafersuz
Masalliqlar:
korj uchun |
|
240 gramm Crafersdan "An'anaviy" pechenyesi | |
80 gramm sariyog' | |
asosi uchun |
|
400 gramm tvorog | |
1 banka qaynatilgan quyultirilgan sut | |
150 gramm qaymoq yoki smetana | |
20 gramm jelatin | |
100 millilitr sovuq suv | |
2-3 ta banan | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
ganash uchun |
|
1 ta "Crafers" qora shokoladi | |
100-110 gramm 35 %li yog'li qaymoq |