Pomidor va mol go’shtidan qilingan vetchinali pitsa
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
4 gramm quruq xamirturush
-
160 millilitr suv
-
bir chimdim tuz
-
20 millilitr zaytun moyi
-
320 gramm un
-
Sousiga:
-
2 osh qoshiq pomidor pastasi
-
10 millilitr suv
-
1/4 choy qoshiq sarimsoqpiyoz kukuni
-
1 choy qoshiq italyancha xushbo'y ziravorlar
-
1/2 choy qoshiq tuz
-
1/2 choy qoshiq shakar
-
Asosiga:
-
300 gramm mol go'shtidan vetchina yoki dudlangan go'sht
-
300 gramm motsarella pishlog'i
-
100 gramm dudlangan kolbasa
-
1 dona pomidor
Yo’nalishlar
Yupqa va mayin, mazali asos bilan boyitilgan mana bunday pitsa hech kimni befarq qoldirmasligi aniq!
Biz quyida keltirgan masalliqlardan ikkita pitsa hosil bo’ladi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 31 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
4 gramm quruq xamirturush | |
160 millilitr suv | |
bir chimdim tuz | |
20 millilitr zaytun moyi | |
320 gramm un | |
Sousiga: |
|
2 osh qoshiq pomidor pastasi | |
10 millilitr suv | |
1/4 choy qoshiq sarimsoqpiyoz kukuni | |
1 choy qoshiq italyancha xushbo'y ziravorlar | |
1/2 choy qoshiq tuz | |
1/2 choy qoshiq shakar | |
Asosiga: |
|
300 gramm mol go'shtidan vetchina yoki dudlangan go'sht | |
300 gramm motsarella pishlog'i | |
100 gramm dudlangan kolbasa | |
1 dona pomidor |
Xamirini tayyorlab olamiz. Tog'orachaga iliq suv va xamirturushni solib, aralashtiramiz. Zaytun yog'i va tuzni ham qo'shamiz. Unni elab solamiz va xamir qorib olamiz. Xamirni kamida 7-8 daqiqa davomida mushtlaymiz. Xamirni teng ikkiga bo'lib, ustini yopamiz va 30 daqiqa iliq joyga olib qo'yamiz.
Sousi uchun esa suv bilan tomat pastasini aralashtirib olamiz. Tuz va qolgan ziravorlarni ham solamiz.
Ikkala xamirni alohida-alohida qilib yupqa yoyamiz. Ustidan sousni surtib chiqamiz.
Pitsa ustidan yupqa to'g'ralgan pomidor, vetchina va dudlangan kolbasani terib chiqamiz. Pishloqni esa qirg'ichdan chiqarib, sepamiz.
220 C darajada qizigan pechda 10-12 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
4 gramm quruq xamirturush | |
160 millilitr suv | |
bir chimdim tuz | |
20 millilitr zaytun moyi | |
320 gramm un | |
Sousiga: |
|
2 osh qoshiq pomidor pastasi | |
10 millilitr suv | |
1/4 choy qoshiq sarimsoqpiyoz kukuni | |
1 choy qoshiq italyancha xushbo'y ziravorlar | |
1/2 choy qoshiq tuz | |
1/2 choy qoshiq shakar | |
Asosiga: |
|
300 gramm mol go'shtidan vetchina yoki dudlangan go'sht | |
300 gramm motsarella pishlog'i | |
100 gramm dudlangan kolbasa | |
1 dona pomidor |