Videoretsept: makkajo’xori uni va olmadan tayyorlangan pirog
Masalliqlar:
-
150 gramm "Golden Corn" makkajo'xori uni
-
120 gramm bug'doy uni
-
300-350 millilitr qaynoq suv
-
50 gramm mak
-
4 dona olma
-
80 millilitr "Golden Corn" makkajo'xori yog'i
-
80 gramm shakar
-
1 choy qoshiq qabartma
-
bir chimdim tuz
Yo’nalishlar
Pishiriqlarga solinadigan makkajo’xori uni ularga o’zgacha rang berib, xamirni ham uvalanuvchan bo’lib pishishini ta’minlaydi. Shuningdek bunday piroglar nafaqat mazali, balki vitamin va mikroelementlarga boy bo’lib, juda foydali ham hisoblanadi.
Bunday pirog uchun shirin-nordon ta’mli olmalardan foydalaniladi.
Muhim! Agarda siz glyutensiz parhez tutsangiz, unda retseptdagi bug’doy uni o’rniga ham makkajo’xori unidan solishni unutmang.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 27 000 so’m pul sarflanadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qilinadi.
Masalliqlar:
150 gramm "Golden Corn" makkajo'xori uni | |
120 gramm bug'doy uni | |
300-350 millilitr qaynoq suv | |
50 gramm mak | |
4 dona olma | |
80 millilitr "Golden Corn" makkajo'xori yog'i | |
80 gramm shakar | |
1 choy qoshiq qabartma | |
bir chimdim tuz |
Makkajo'xori uni, shakar, mak va tuzni aralashtirib olamiz.
Ustidan qaynoq suv quyamiz, ustini sochiq bilan yopib, 20 daqiqaga qoldiramiz.
Oshgan aralashma ustidaan un va qabartmani elab solamiz.
Yog'ni ham quyib, yaxshilab aralashtirib olamiz.
Aylanasi 22 sm li qoliga yog' surtamiz va tubiga olmani parrak qilib to'g'rab, terib chiqamiz.
Ortgan olmalarni mayda to'rtburchak qilib to'g'rab, xamirga solamiz va aralashtiramiz.
Xamirni qolipga quyamiz va 170 C darajada qizigan pechda 45-50 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Pishgan pirogimizni biroz sovutib, so'ng qolipidan ajratamiz va ag'darib, likopchaga olamiz. Ana shunda olma bo'lakalari pirogning ustida ko'rinib turadi. Shakar upasi sepib, dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Instagramdagi rasmiy sahifa: goldencorn_uz
Facebookdagi rasmiy sahifa: Golden Corn
Reklama huquqi asosida
Masalliqlar:
150 gramm "Golden Corn" makkajo'xori uni | |
120 gramm bug'doy uni | |
300-350 millilitr qaynoq suv | |
50 gramm mak | |
4 dona olma | |
80 millilitr "Golden Corn" makkajo'xori yog'i | |
80 gramm shakar | |
1 choy qoshiq qabartma | |
bir chimdim tuz |