fbpx
Videoretsept: Benedikt tuxumi

Videoretsept: Benedikt tuxumi

Masalliqlar:

  • Gollandcha qaylasiga:

Yo’nalishlar

Benedikt tuxumi — restoranlarda tayyorlaniladigan mashhur nonushtalardan biri bo’lib, uni uy sharoitida ham bemalol tayyorlash mumkin. Bu retseptda bizlat pashot tuxumining tez tayyorlanilishi va haqiqiy gollanda qayla tayyorlash siri bilan bo’lishamiz.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 25 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

4 bo'lak toster yoki baton noni
4 bo'lak mol go'shtidan vetchina yoki dudlangan go'sht
4 ta tuxum
1 osh qoshiq 70 % li sirka
ta'bga qarab tuz va murch
Gollandcha qaylasiga:
3 ta tuxum sarig'i
150 gramm sariyog'
1 osh qoshiq suv
1 osh qoshiq limon sharbati
bir chimdim tuz
Qadam 1
Tugallandi

Gollandcha qaylasiga:

Sariyog'ni uch qism: 100 grammli va ikkita 25 grammli bo'laklarga bo'lamiz.

Qadam 2
Tugallandi

100 grammli bo'lagini qozonchaga solib, past olovda eritib olamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Tuxum sarig'ini shisha idishga solib, quyuqlashgunicha, taxminan 1 daqiqa davomida ko'pirtirib olamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Tuz, limon sharbati va bir chimdim tuz solamiz. Yana yarim daqiqacha ko'pirtiramiz.

Qadam 5
Tugallandi

Kichkina sariyog' bo'lagining bittasini solib, hammasini suv bug'iga qo'yamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Qayla quyuqlashib, kremsimon holatga kirgunicha tinmasdan aralashtirib turamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Qozonchani gazdan olib, qolgan sariyog' bo'lagini ham solamiz va yaxshilab aralashtiramiz.

Qadam 8
Tugallandi

Eritilgan sariyog'ni ham qayla ustidan quyamiz va venchikda aralashtirib olamiz.

Qadam 9
Tugallandi

Tuz va murch sepamiz, xohishga qarab limon sharbatini ham solamiz.

Qadam 10
Tugallandi

Pashot tuxumi:

Qozonga suv quyamiz va 1 osh qoshiq sirka quyamiz. Gazga qo'yib, biroz qaynatib olamiz.

Qadam 11
Tugallandi

Tuxumni kichikroq idishga chaqib solamiz. So'ng uni qaynayotgan suvga solamiz.

Qadam 12
Tugallandi

Tuxum qozon ostiga cho'kkandan so'ng esa tuxum oqini sarig'iga yaqinroq qilib to'g'irlashimiz mumkin. Faqat suv qattiq qaynab ketmasligi kerak.

Qadam 13
Tugallandi

3-4 daqiqa qaynatgandan so'ng tuxumni olib, qog'oz sochiq ustiga olib qo'yamiz. Qolgan tuxumlarni ham xuddi shunday usulda pishirib olamiz.

Qadam 14
Tugallandi

Non bo'lagi ustidan vetchina, so'ng tuxumni qo'yib, ustidan qaylani quyamiz.

Yoqimli ishtaha!

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

4 bo'lak toster yoki baton noni
4 bo'lak mol go'shtidan vetchina yoki dudlangan go'sht
4 ta tuxum
1 osh qoshiq 70 % li sirka
ta'bga qarab tuz va murch
Gollandcha qaylasiga:
3 ta tuxum sarig'i
150 gramm sariyog'
1 osh qoshiq suv
1 osh qoshiq limon sharbati
bir chimdim tuz
oldingi
Kurka go’shti va smetana aralashmali salat
keyingi
Limon-laymli tart

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.