fbpx
Xamir xasip

Xamir xasip

Taomlari:

Masalliqlar:

  • Xamiriga:

  • Asosiga:

Yo’nalishlar

Xamir xasip juda to’yimli va mazali milliy taomlarimizdan biri bo’lib, u o’zining ajoyib ko’rinishi bilan har bir dasturxonga ko’rk beradi.

Unga kerakli masalliqlar esa deyarli har bir ro’zg’ordan topiladi.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 40 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

Xamiriga:
650-700 gramm un
230-250 millilitr iliq suv
1.5 choy qoshiq tuz
2 osh qoshiq o'simlik yog'i
Asosiga:
500 gramm mol go'shtidan qiyma
4 ta piyoz
200 gramm guruch
200 gramm dumba yog'i
ta'bga qarab tuz va murch
1 choy qoshiq zira
Qadam 1
Tugallandi

Katta tog'oraga unni elab solamiz. Ustidan tuzli suv va o'simlik yog'ini quyib, xamir qorib olamiz. Xamirni yaxshilab mushtlaymiz.

Xamirni oziq-ovqat pelyonkasiga yopib, 30 daqiqa xona haroratida qoldiramiz.

Qadam 2
Tugallandi

Asosini tayyorlab olamiz

Guruchni yuvib, qozonchaga solamiz, ustidan suv quyib, 10 daqiqa mobaynida qaynatib olamiz.

So'ng to'rli suzgichdan o'tkazamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Qiymani tog'orachaga solamiz, piyoz va dumba yog'ini mayda to'rtburchak qillib to'g'rab olamiz va go'sht ustidan solamiz.

Qaynatilgan guruchni solib, tuz, murch va zira sepamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Xamirni yupqa, taxminan 1 mm qilib yoyib olamiz.

Qadam 5
Tugallandi

So'ng 10x10 sm kattalikdagi bo'laklar kesib chiqamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Xamir bo'laklarining o'rtasidan 1 osh qoshiqdan qiyma solamiz va xuddi do'lmadek tugamiz. Bunda birinchi oldingi burchagini buklaymiz, so'ng ikkita chetki burchaklarini, keyin esa o'raymiz.

Qadam 7
Tugallandi

Mantiqosqonga yog' surtib, xamir xasiplarni terib chiqamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Qaynayotgan suv ustiga mantiqosqonlarni qo'yamiz va 35-40 daqiqa pishirib olamiz.

Qadam 9
Tugallandi

Tovaga yog' solamiz, ustidan parrak qilib to'g'ralgan piyozlarni solamiz va biroz qovurib olamiz. So'ng mayda to'g'ralgan bulg'or qalampiri va pomidorni solib, biroz dimlab pishiramiz.

Qadam 10
Tugallandi

Pishgan xamir xasiplarni ustidan qayla quyib, smetana va ko'katlar bilan birga dasturxonga tortamiz. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Xamiriga:
650-700 gramm un
230-250 millilitr iliq suv
1.5 choy qoshiq tuz
2 osh qoshiq o'simlik yog'i
Asosiga:
500 gramm mol go'shtidan qiyma
4 ta piyoz
200 gramm guruch
200 gramm dumba yog'i
ta'bga qarab tuz va murch
1 choy qoshiq zira
oldingi
Yangi chiqqan kartoshkalar bilan pishirilgan tovuq
keyingi
Feta pishlog’i va pomidor bilan pishirilgan pirog

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.