Yangi chiqqan kartoshkalar bilan pishirilgan tovuq
Masalliqlar:
-
1 kilo yangi chiqqan kartoshkalar
-
600 gramm tovuq sonlari
-
1 bosh sarimsoqpiyoz
-
1 osh qoshiq rozmarin
-
3 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
ta'bga qarab tuz va murch
Yo’nalishlar
Yangi chiqqan kartoshkalar mavsumi ham boshlandi. Ulardan tezpishar va to’yimli taomlar retseptlarini berishni boshlaymiz.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 30 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
1 kilo yangi chiqqan kartoshkalar | |
600 gramm tovuq sonlari | |
1 bosh sarimsoqpiyoz | |
1 osh qoshiq rozmarin | |
3 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
ta'bga qarab tuz va murch |
Kartoshkalarni yaxshilab yuvamiz. KArtoshkalarni yelim xaltaga solamiz. Tuz va rozmarinni sepamiz. Ziravorlar hamma joyiga singishi uchun yaxshilab aralashtiramiz.
Tovaga yog' solib qizdiramiz. So'ng kartoshkalarni solib, har bir tomonini taxminan 2-3 daqiqadan qizartirib pishiramiz.
Gaz pechi patnisiga folga to'shab, ustidan qovurilgan kartoshkalarni terib chiqamiz.
Tovuq sonlarini yuvib, tuz va murch sepamiz.
Sarimsoqpiyozni ko'ndalangiga kesib, tovuq va kartoshka ustiga qo'yamiz. Folga bilan taom usti va chetlarini yopib chiqamiz.
180 C darajada qizigan pechda 1 soat davomida pishiramiz. Pishishidan 10 daqiqa oldin folgani olib tashlab, ustini qizartiramiz.
Pishgan taomni to'g'ralgan ko'katlar bilan birga dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
1 kilo yangi chiqqan kartoshkalar | |
600 gramm tovuq sonlari | |
1 bosh sarimsoqpiyoz | |
1 osh qoshiq rozmarin | |
3 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
ta'bga qarab tuz va murch |