fbpx
Videoretsept: Ko’k somsa

Videoretsept: Ko’k somsa

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Ko’klam kirib kelishi bilan hammada ko’k somsalar-u ko’k chuchvaralar tayyorlash istagi uyg’onadi. Ammo bunda qatlama xamir tayyorlash uchun har doim ham bo’sh vaqt topilmaydi.

Sizlarga ham tayyor xamirdan tayyorlab ko’rishni tavsiya qilamiz. Chunki bunday xamirda qilingan somsalar nafaqat tez tayyorlaniladi, balki juda mazali hamdir.

1 kg o’ramli tayyor xamirdan 32 dona somsalar hosil bo’ldi.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 30 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

1 kilo tayyor qatlama xamir
100 gramm dumba yog'i solmasa ham bo'ladi
2 bog' ismaloq
1 bog' mator ko'kati
2 bog' jag'-jag'
100 gramm yangi chiqqan yalpiz
1 bosh katta piyoz
1 choy qoshiq zira
ta'bga qarab tuz va murch
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i + sut
ustiga sepish uchun kunjut
Qadam 1
Tugallandi

Xamirni xona haroratida yumshatib olamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Xamir yumshagunga qadar asosini tayyorlab olamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Barcha ko'katlarni yaxshilab yuvamiz.

Barchasini maydaroq to'g'rab olamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Qo'y yog'i va piyozni ham to'rtburchak qilib to'g'raymiz.

Hammasini bitta idishga solamiz, ustidan yog'ni quyib,(agar dumba yog'i solinmasa, unda 3 osh qoshiq o'simlik yog'i quyiladi) aralashtirib olamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Tuz va murch sepib, aralashtirib olamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Yumshagan xamirni 16 ta bo'lakka bo'lamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Har birini aylanasi 8-10 sm li kattalikda yoyib chiqamiz.

Qadam 8
Tugallandi

1-2 osh qoshiqdan aralashmadan solamiz.

Qadam 9
Tugallandi

Va ularni uchburchak shaklda tugib chiqamiz.

Qadam 10
Tugallandi

Somsalarni pergament qog'oz to'shalgan patnisga terib, ustidan tuxum va sut aralashmasini surtib chiqamiz.

Qadam 11
Tugallandi

Ustiga kunjut yoki sedanadan sepib, 190 C darajada 30 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Yoqimli ishtaha!

Instagramdagi rasmiy sahifasi: @mali_uzb

Facebookdagi rasmiy sahifasi: Mali_uzb

Reklama huquqi asosida

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

1 kilo tayyor qatlama xamir
100 gramm dumba yog'i solmasa ham bo'ladi
2 bog' ismaloq
1 bog' mator ko'kati
2 bog' jag'-jag'
100 gramm yangi chiqqan yalpiz
1 bosh katta piyoz
1 choy qoshiq zira
ta'bga qarab tuz va murch
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i + sut
ustiga sepish uchun kunjut
oldingi
Yalpizli aralashma qo’shib tayyorlangan salat
keyingi
Erl Grey choyi va limon solib pishirilgan keks

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.