Marinadlangan qizil lavlagi va karam
Masalliqlar:
-
1.5 kilo karam
-
400 gramm qizil lavlagi
-
200-300 gramm qizil sabzi
-
1 bosh sarimsoqpiyoz
-
yarim bog' selderey
-
yarim bog' shivit
-
1 dona achchiq qalampir
-
Marinadiga:
-
2 litr suv
-
150 gramm shakar
-
80 gramm tuz
-
100 millilitr 9% li sirka
-
5 dona gvazdika
-
2-3 ta lavr yaprog'i
-
10 ta qora murch donachalari
Yo’nalishlar
Agarda uyingizdan bir bosh karam topilsa, unda darrov mana bunday marinadlangan qizil lavlagi va karamli gazakdan tayyorlang.
Bunday yegulikni tayyorlash uchun ko’p vaqt va masalliqlar talab etilmaydi.
Tayyorlanadigan yegulikka taxminan 10 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqt gagina amal qiladi.
Masalliqlar:
1.5 kilo karam | |
400 gramm qizil lavlagi | |
200-300 gramm qizil sabzi | |
1 bosh sarimsoqpiyoz | |
yarim bog' selderey | |
yarim bog' shivit | |
1 dona achchiq qalampir | |
Marinadiga: |
|
2 litr suv | |
150 gramm shakar | |
80 gramm tuz | |
100 millilitr 9% li sirka | |
5 dona gvazdika | |
2-3 ta lavr yaprog'i | |
10 ta qora murch donachalari |
Karamni katta-katta to'g'rab olamiz.
Sabzi, lavlagi va sarimsoqpiyoz donachalarini esa parrak qilib to'g'raymiz.
Ko'katlarni yuvib olamiz.
Sirli idishga karam, sabzi, qizil lavlagi, ko'katlar va sarimsoqpiyozni navbati bilan solib chiqamiz.
Marinadni tayyorlab olamiz
Sirkadan tashqari barcha masalliqlarni boshqa idishga solamiz va gazga qo'yib, 2-3 daqiqa qaynatib olamiz. Sirkani quyib, gazdan chetga olib qo'yamiz.
Issiq marinadni karamlar ustidan quyamiz. Ustini likopcha bilan yopib, ustidan og'irroq narsa, "yuk" qo'yamiz.
Xona haroratida 3 kunga qoldiramiz, so'ng konteyner yoki bankaga olib, sovutgichga olib qo'yamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
1.5 kilo karam | |
400 gramm qizil lavlagi | |
200-300 gramm qizil sabzi | |
1 bosh sarimsoqpiyoz | |
yarim bog' selderey | |
yarim bog' shivit | |
1 dona achchiq qalampir | |
Marinadiga: |
|
2 litr suv | |
150 gramm shakar | |
80 gramm tuz | |
100 millilitr 9% li sirka | |
5 dona gvazdika | |
2-3 ta lavr yaprog'i | |
10 ta qora murch donachalari |