fbpx
Xamir bo’lakchalari solib pishirilgan tovuq sho’rva

Xamir bo’lakchalari solib pishirilgan tovuq sho’rva

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Sizlarga mazali va to’yimli, yumshoqqina xamirlardan solib pishiriladigan tovuq sho’rva retseptini taqdim etamiz.

Aytgancha, bunday xamir bo’lakchalarini nafaqat tovuq sho’rva, balki mol go’shtidan tayyorlangan va sabzavotli sho’rvalarga ham solish mumkin.

Tayyorlaniladigan pishiriqqa taxminan 27 000 soʻm sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

500 gramm tovuq go'shti
400 gramm kartoshka
100 gramm piyoz
100 gramm sabzi
2 ta tuxum
6 osh qoshiq un
ta'bga qarab tuz va murch
1-2 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
ta'bga qarab lavr yaprog'i
2.5 litr suv
qovurish uchun o'simlik yog'i
birga tortish uchun ko'katlar
Qadam 1
Tugallandi

Barcha sabzavotlar va tovuq go'shtini to'rtburchak qilib to'g'raymiz.

Qadam 2
Tugallandi

Qozonga o'simlik yog'ini solib qizdiramiz, tovuq go'shtini solib, qovuramiz.

Qadam 3
Tugallandi

Piyoz va sabzini solib, 5 daqiqa davomida qovuramiz.

Paparikani solib, aralashtirib olamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Ustidan suv quyib, qaynash darajasiga keltiramiz.

Qadam 5
Tugallandi

Tuz sepamiz, kartoshka va lavr bargini solib, 20 daqiqa davomida qaynatib pishiramiz.

Qadam 6
Tugallandi

Xamir tayyorlab olamiz

Tuxum ga 0.5 choy qoshiq tuz solib aralashtiramiz, ustidan esa unni solamiz. Xamir cho'ziluvchan va quyuq smetanadek bo'lishi lozim. Un biroz kamroq yoki ko'proq ketishi mumkin. Bu unning sifati va tuxumlarning hajmiga bog'liq.

Qadam 7
Tugallandi

Choy qoshiq uchida xamirdan olamiz va tovuq sho'rvaga shu tariqa solib chiqamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Bir oz muddat qaynatgandan so'ng xamir bo'lakchalari sho'rva yuzasiga suzib chiqadi. Sho'rvamiz tayyor!

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

500 gramm tovuq go'shti
400 gramm kartoshka
100 gramm piyoz
100 gramm sabzi
2 ta tuxum
6 osh qoshiq un
ta'bga qarab tuz va murch
1-2 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
ta'bga qarab lavr yaprog'i
2.5 litr suv
qovurish uchun o'simlik yog'i
birga tortish uchun ko'katlar
oldingi
Videoretsept: Olmali roll-pay
keyingi
Un solmay pishirilgan yong’oqli pechenyelar

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.