fbpx
Videoretsept: Uyda tayyorlanilgan eklerlar

Videoretsept: Uyda tayyorlanilgan eklerlar

Masalliqlar:

  • Xamiriga:

  • Kremiga:

  • Glazuriga:

Yo’nalishlar

Bugun sizlarga juda mazali bo’lgan eklerlarni tayyorlash videoretseptini taqdim etamiz. Bu pishiriqlarni avzalligi shundaki, ularni 3 kundan boshlab, germetik qadoqlarga solib, 3 oygacha muzlatgichda bemalol saqlash imkoniyatiga ega bo’lasiz.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 50 000 so’m sarflaniladi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qilinadi.

Masalliqlar:

Xamiriga:
120 millilitr suv
120 millilitr sut
100 gramm sariyog'
150 gramm un
4-5 ta tuxum
bir chimdim tuz
1 choy qoshiq shakar
Kremiga:
1 ta vanilin qo'zog'i (struchkasi)
500 millilitr sut
160 gramm shakar
40 gramm un
2 ta tuxum
50 gramm sariyog'
Glazuriga:
100 gramm xohlagan shokolad
Qadam 1
Tugallandi

Qozonga suv, sut, shakar, tuz va sariyog'ni solib, olovni balandlatamiz. Sariyog' to'liq eriganidan so'ng, olovni biroz pasaytirib, unni hammasini birdan solamiz va aralashma shar holatiga kelguniga qadar aralashtirib olamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Xamirni boshqa idishga olib, aralashtiramiz va sal iliganidan so'ng, bitta-bitta tuxumni solib, yaxshilab aralashtirib olamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Xamirga tuxum kamroq yoki ko'proq ketishi mumkin. Bu tuxumning katta yoki kichikligiga ham bog'liq. Xamir silliq, sal suyuqroq, ammo shaklini ushlab turadigan ko'rinishda bo'ladi.

Qadam 4
Tugallandi

Xamirni qandolatchilik qopchasiga solamiz, "yulduzcha" uchligini ulagan holda, pergament qog'oz to'shalgan patnisga uzunchoq shakllar, 8 sm uzunlikdagi, 2 sm qalinlikdagi eklerlarni chiqarib olamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Ularni 220 C darajada qizdirilgan gaz pechida 10 daqiqa pishirib, so'ng haroratni 180 C ga tushiramiz va yana 10-15 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Krem tayyorlash

Agarda siz struchkali vanildan ishlatsangiz, unda undan quyidagicha foydalaning:

1. Ochish uchun vanil struchkasini toza va quruq taxtakachga qo'ying.

2. Uzunasiga pichoq bilan bir marotaba kesib chiqing.

3. Pichoqning o'rtasi bilan vanilni qirib oling.

4. Qirilgan vanil va struchkasini o'zini ham qaynayotgan sutg soling.

Muhim! Vanilinni ishni boshlagan vaqtgagina oching, undan oldin emas.

Qadam 7
Tugallandi

Sutni vanil va shakarning yarmini solgan holda 5 daqiqa qaynatib oling.

Qadam 8
Tugallandi

Alohida idishga shakar, un va tuxumni solib, silliq bo'lguniga qadar aralashtirib olamiz.

Qadam 9
Tugallandi

Ustidan issiq sutni solib, yaxshilab aralashtirib olamiz va qayta qozonga quyib, gazga qo'yamiz. Past olovda kovlab, aralashtirib turamiz.

Qadam 10
Tugallandi

Quyuqlashgandan so'ng esa gazdan olib, sariyog'ni solib, erigunga qadar yaxshilab aralashtirib olamiz.

Qadam 11
Tugallandi

Kremni sovutib, ustiga yelim qog'ozni tekizib yopamiz va bir soatga yoki bir kechaga sovutgichga olib qo'yamiz.

Qadam 12
Tugallandi

Kremni qandalotchilik qopchasiga solamiz, eklerlarning chetini teshib, kremni solib chiqamiz.

Qadam 13
Tugallandi

Shokoladni eritib, eklerlarni botirib olamiz va dasturxonga tortamiz.

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.m

Instagramdagi rasmiy sahifasi: @spice.expert

Facebookdagi rasmiy sahifasi: fb.com/spice.expert

Reklama huquqi asosida

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Xamiriga:
120 millilitr suv
120 millilitr sut
100 gramm sariyog'
150 gramm un
4-5 ta tuxum
bir chimdim tuz
1 choy qoshiq shakar
Kremiga:
1 ta vanilin qo'zog'i (struchkasi)
500 millilitr sut
160 gramm shakar
40 gramm un
2 ta tuxum
50 gramm sariyog'
Glazuriga:
100 gramm xohlagan shokolad
oldingi
Behi bilan gaz pechida pishirilgan tovuq
keyingi
Armancha kyata

3 Sharhlar Hide Comments

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.