Qovoq-yasmiqli quyuq sho’rva
Masalliqlar:
-
1 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
2 ta piyoz
-
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
800 gramm qovoq
-
100 gramm qizil yasmiq doni
-
ta'bgavqarab tuz va murch
-
1ta yangi uzilgan shoxcha yoki 1 choy qoshiq tuyulgan timyan
-
birga tortish uchun smetana
Yo’nalishlar
Qovoqchlar mavsumi ayni avjida. Bu esa ulardan quyuq sho’rva tayyorlash deganidir.
Qovoq va yasmiq donidan tayyorlaniladigan quyuq sho’rvaning energetik qiymati : bir kishilik qiymati 233 kKalni tashkil etadi, yog’lar — 10 gr, uglevodlar — 26 gr, oqsillar — 10 gr.
Tayyorlaniladigan taomga taxminan 5 000 so’m sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
1 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
2 ta piyoz | |
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
800 gramm qovoq | |
100 gramm qizil yasmiq doni | |
ta'bgavqarab tuz va murch | |
1ta yangi uzilgan shoxcha yoki 1 choy qoshiq tuyulgan timyan | |
birga tortish uchun smetana |
Qovoqlarni po'sti va danagidan tozalab, to'rtburchak shaklda to'g'raymiz.
Qozonga yog' solib qizdiramiz va to'rtburchak shaklda to'g'ralgan piyozni solib qovuramiz. Ustidan maydalangan sarimsoqpiyoz, qovoq, yasmiq va timyanni solamiz.
Ozroq birga qovurib, ustidan qaynoq suv yoki qaynagan bulyonni solamiz. Qaynash boshlanganidan so'ng olovni pasaytirib, qopqog'ini yopamiz va 20-25 daqiqa pishiramiz.
Yanginuzilganntimyandan solgan bo'lsangiz, unda uni olib tashlang. Taomni blender idishiga solib, silliq holatga keltiramiz. Ta'bga qarab tuz va murch sepamiz.
Masalliqlar:
1 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
2 ta piyoz | |
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
800 gramm qovoq | |
100 gramm qizil yasmiq doni | |
ta'bgavqarab tuz va murch | |
1ta yangi uzilgan shoxcha yoki 1 choy qoshiq tuyulgan timyan | |
birga tortish uchun smetana |