fbpx
Mol go’shti solib pishirilgan shovul sho’rva

Mol go’shti solib pishirilgan shovul sho’rva

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Shovul solib pishiriladigan sho’rva o’zining mayon va nordongina ta’mi bilan ko’pchilikka yoqadi.


Uni tayyorlash oson bo’lib, faqat bir necha qoidalarga amal qilish talab etiladi.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 23 000 so’m pul sarflaniladi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qilinadi.

Masalliqlar:

400 gramm mol go'shti
200 gramm piyoz
100 gramm sabzi
300 gramm kartoshka
400 gramm shovul Щавель
ta'bga qarab tuz va murch
2 dona lavr yaprog'i
100 gramm smetana
3 dona tuxum
3 osh qoshiq o'simlik yog'i
3 litr suv
Qadam 1
Tugallandi

Qozonga go'shtni butunligicha solamiz va ustidan 3 litr suv quyamiz. Qaynash darajasiga keltirib, olovni pasaytiramiz va bir soat davomida qaynatamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Tovaga yog' solib qizdiramiz. Piyozni mayda to'rtburchak qilib to'g'rab, qovurib olamiz. Tillarangga kirgandan so'ng, sabzini ham to'rtburchak shaklda to'g'rab, solamiz va birga biroz qovuramiz.

So'ng suv solingan qozonga solamiz va birga 15 daqiqa qaynatamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Kartoshkani kattaroq, taxminan 2 sm kattalikda to'g'raymiz va qozonga solamiz. Kartoshka pishguniga qadar qaynatamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Ko'katlarni hammasini yuvib to'g'raymiz va sho'rvamizga solamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Tuxumni chaqib, kosaga solamiz. Sanchiq bilan tuxum sarig'ini sal teshib olamiz, lekin ko'pirtirmaymiz. Qozonga tuxumni solib, qoshiq bilan biroz aralashtiramiz. Chunki tuxum bir joyda to'planib qolmasligi kerak.

Qadam 6
Tugallandi

Pishgan taomning go'shtini olib bo'laklarga bo'lib, kosalarga solamiz va taomni suzamiz. Smetana solib iste'mol qilamiz. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

400 gramm mol go'shti
200 gramm piyoz
100 gramm sabzi
300 gramm kartoshka
400 gramm shovul Щавель
ta'bga qarab tuz va murch
2 dona lavr yaprog'i
100 gramm smetana
3 dona tuxum
3 osh qoshiq o'simlik yog'i
3 litr suv
oldingi
«Yong’oqcha» pechenyesi
keyingi
Videoretsept: Olma va suli yormasidan tayyorlanilgan vaflilar

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.