Mol go’shti solib pishirilgan shovul sho’rva
Masalliqlar:
-
400 gramm mol go'shti
-
200 gramm piyoz
-
100 gramm sabzi
-
300 gramm kartoshka
-
400 gramm shovulЩавель
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
2 dona lavr yaprog'i
-
100 gramm smetana
-
3 dona tuxum
-
3 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
3 litr suv
Yo’nalishlar
Shovul solib pishiriladigan sho’rva o’zining mayon va nordongina ta’mi bilan ko’pchilikka yoqadi.
Uni tayyorlash oson bo’lib, faqat bir necha qoidalarga amal qilish talab etiladi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 23 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qilinadi.
Masalliqlar:
400 gramm mol go'shti | |
200 gramm piyoz | |
100 gramm sabzi | |
300 gramm kartoshka | |
400 gramm shovul | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
2 dona lavr yaprog'i | |
100 gramm smetana | |
3 dona tuxum | |
3 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
3 litr suv |
Qozonga go'shtni butunligicha solamiz va ustidan 3 litr suv quyamiz. Qaynash darajasiga keltirib, olovni pasaytiramiz va bir soat davomida qaynatamiz.
Tovaga yog' solib qizdiramiz. Piyozni mayda to'rtburchak qilib to'g'rab, qovurib olamiz. Tillarangga kirgandan so'ng, sabzini ham to'rtburchak shaklda to'g'rab, solamiz va birga biroz qovuramiz.
So'ng suv solingan qozonga solamiz va birga 15 daqiqa qaynatamiz.
Kartoshkani kattaroq, taxminan 2 sm kattalikda to'g'raymiz va qozonga solamiz. Kartoshka pishguniga qadar qaynatamiz.
Ko'katlarni hammasini yuvib to'g'raymiz va sho'rvamizga solamiz.
Pishgan taomning go'shtini olib bo'laklarga bo'lib, kosalarga solamiz va taomni suzamiz. Smetana solib iste'mol qilamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
400 gramm mol go'shti | |
200 gramm piyoz | |
100 gramm sabzi | |
300 gramm kartoshka | |
400 gramm shovul | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
2 dona lavr yaprog'i | |
100 gramm smetana | |
3 dona tuxum | |
3 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
3 litr suv |