«Kartoshka» pishirig’i
Masalliqlar:
-
Xamiriga
-
3 ta tuxum
-
90 gram shakar
-
75 gram un
-
15 gram makkajo'xori kraxmali
-
Kremiga
-
125 gram yumshatilgan sariyog'
-
65 gram shakar upasi
-
50 gram quyultirilgan sut
-
1 o'ramcha vanilin
-
Ustiga sepishga
-
2 choy qoshiq kakao kukuni
-
1 choy qoshiq shakar upasi
Yo’nalishlar
Kartoshka pishirig’ini pishirib yoshligizni eslashni xohlaysizmi? Unda shoshiling!
Bizlar xuddi avvalari iste’mol qilgan pishiriqlar retseptini topdik. Ularning ichi balki nimaga och rangda dersiz. Agar ularning ichi oq rangda bo’lsa, demak u o’z nomini to’laligicha oqlaydi.
Tayyorlaniladigan taomga taxminan 14 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Xamiriga |
|
3 ta tuxum | |
90 gram shakar | |
75 gram un | |
15 gram makkajo'xori kraxmali | |
Kremiga |
|
125 gram yumshatilgan sariyog' | |
65 gram shakar upasi | |
50 gram quyultirilgan sut | |
1 o'ramcha vanilin | |
Ustiga sepishga |
|
2 choy qoshiq kakao kukuni | |
1 choy qoshiq shakar upasi |
Alohida idishga tuxum sarig'i va 60 gramm shakarni solib, yaxshilab ko'pirtirib olamiz,
Boshqa idishda esa tuxum oqlari va qolgan shakarni ham axshilab ko'pirtirib olamiz.
tuxum oqi va sarig'ini birlashtiramiz va ustidan elangan unni solib, ehtiyotkorlik bilan aralashtirib olamiz.
Xamirni pergament qog'oz to'shalgan patnisga solib, ustini tekislab olamiz.
200 C darajada qizdirilgan gaz pechida 12-15 daqiqa pishirib olamiz. So'ng bir kecha davomida sovutib, so'ng esa blenderda maydalab olamiz.
Yumshagan sariyog' bilan shakar upasini ko'pirtirib olamiz. Oz-ozdan quyultirilgan sutni solib, ko'pirtirishda davom etamiz.
Kremdan bir qoshig'ini chetga olib qo'yib, qolganini biskvitga solib, aralashtirib olamiz.
Biskvitdan kartoshkalardek shakllar yasab chiqamiz.
Kakao bilan shakar upasini teng miqdorda aralashtirib likopchaga solamiz va pisirig'imizni unga belab olamiz.
Qolgan kremni pishiriq qopchasiga solib, ustini bezatib chiqamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga |
|
3 ta tuxum | |
90 gram shakar | |
75 gram un | |
15 gram makkajo'xori kraxmali | |
Kremiga |
|
125 gram yumshatilgan sariyog' | |
65 gram shakar upasi | |
50 gram quyultirilgan sut | |
1 o'ramcha vanilin | |
Ustiga sepishga |
|
2 choy qoshiq kakao kukuni | |
1 choy qoshiq shakar upasi |
1 Sharhlar Hide Comments
Nemis oshxonasida kartoshka tayyorlashning yo’llari juda ko’p: kartoshkani o’choqda pishirish, qovurish yoki yoniga har xil salqin gazaklar qo’shishib tayyorlashingiz mumkin. Nemislar ezilgan kartoshkalarni unchalik xush ko’rishmaydi, ularga ko’proq lapsha yoqadi. Eintopf yaxshi va boy taomlardan biri bo’lib u katta idishda butun kechki ovqat uchun iste’mol qilinadi. Tarkibiga qarab u sho’rvani, bug’lama yoki gulyashni eslatishi mumkin. Qo’lingizda bor har xil narsa qo’shilishi mumkin. Desertlar orasida eng sevimlisi bu Avtriyadan kelgan – Apfelshtrudel – issiq tortiladigan olma pirogi.