Olxo’rili pirog
Masalliqlar:
-
300 gramm un
-
200 gramm qo'ng'ir rangli shakarOddiy shakardan foydalansa bo'ladi
-
200 gramm sariyog'
-
2 ta tuxum
-
100 millilitr sut
-
10-12 ta olxo'ri
-
1 choy qoshiw vanilin
-
1 choy qoshiq dolchin
-
bir chimdim tuz
Yo’nalishlar
Olxo’rilar g’arq pishgan mahalda mana shunday, ifodalab bo’lmaydigan darajadagi mazali pirogdan tayyorlab oila a’zolaringizni mamnun qiling.Agarda siz olxo’rini uncha yoqtirmasangiz, unda o’rik, shaftoli yoki xohlagan boshqa mevalaringizdan ishlatishingiz ham mumkin.
Masalliqlar:
300 gramm un | |
200 gramm qo'ng'ir rangli shakar | |
200 gramm sariyog' | |
2 ta tuxum | |
100 millilitr sut | |
10-12 ta olxo'ri | |
1 choy qoshiw vanilin | |
1 choy qoshiq dolchin | |
bir chimdim tuz |
Unni tuz va qabartma bilan birga elab olamiz.
Вlender idishiga un, 5 osh qoshiq shakar, 150 gramm sariyog'ni to'g'rab solamiz va mqydalab olamiz.
Tuxum, vanilin va sutni alohida idishga solamiz.
Suyuq aralashma ustidan unli massani solib, qoshiqda aralashtirib olamiz.
Quyuqroq xamir hosil bo'ladi.
Qolipimizga pergament qog'oz to'shab, xamirni solamiz.
Olxo'rilarni to'rtga bo'lib, xamir ustidan terib chiqamiz.
Qolgan shakarni dolchin bilan aralashtirib, pirog ustidan sepamiz.
Sariyog'ni qolganini ham eritib, pirog ustidan quyamiz.