Shaftolili pirog
Masalliqlar:
-
500 gramm qatlama xamir
-
500 gramm shaftoli
-
3 osh qoshiq bug'doy yormasi
-
500 gramm shakarsiz yogurt
-
1 o'ram vanilin
-
1 dona tuxum
Yo’nalishlar
Bugun shaftoli va tayyor qatlama xamirdan tayyorlaniladigan mazali pirog retseptini sizlarga taqdim etamiz.
Bu pirogga siz xohlagan mevalaringizdan solishingiz mumkin: olma, nok, o’rik, olcha, qorag’at yoki malina.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 15 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
500 gramm qatlama xamir | |
500 gramm shaftoli | |
3 osh qoshiq bug'doy yormasi | |
500 gramm shakarsiz yogurt | |
1 o'ram vanilin | |
1 dona tuxum |
Xamirni 0,5 sm qalinlikda yoyamiz.
Gaz pechi patnisi yoki qolipga qo'yib, chetlarini qalinroq qilib olamiz.
Xamirning ustiga 1 osh qoshiq bug'doy yormasi (mannaya krupa)dan sepamiz.
Shaftolilarni to'g'rab, xamir ustidan terib chiqamiz.
Yogurtga tuxum, bug'doy yormasi, shakar va vanilinni solib aralashtirib olamiz va pirogning ichiga quyamiz.
180 C darajada qizdirilgan gaz pechida 20-25 daqiqa davomida pishirib olamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning o'zbek tilidagi telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
500 gramm qatlama xamir | |
500 gramm shaftoli | |
3 osh qoshiq bug'doy yormasi | |
500 gramm shakarsiz yogurt | |
1 o'ram vanilin | |
1 dona tuxum |
1 Sharhlar Hide Comments
Ajoyib pirog pishirib ko`rdim!!!