Videoretsept: Qiyma bilan to’ldirilgan baqlajonlar
Masalliqlar:
-
4 ta baqlajon
-
400 gramm mol go'shtidan qiyma
-
1 dona pomidor
-
1 bosh piyoz
-
2 dona sarimsoqpiyoz tishchasi
-
200 gramm qirg'ichdan chiqarilgan qattiq pishloq
-
yarim bog'dan shivit va kashnich
-
qovurish uchun o'simlik yog'i
-
ta'bga qarab tuz va murch
Yo’nalishlar
Bugun sizlarga sevimli sabzavotlardan biri – baqlajondan ajoyib taom tayyorlashni o’z videolavhamizda ko’rsatib o’tamiz.
Sizlarga baqlajonning ichiga qiyma solib, ustidan pishloq sepishni tavsiya qilamiz. Ana shunda u bemalol asosiy taom o’rnini ham bosa oladi.
Tayyorlaniladigan taomga taxminan 33 000 so’m pul sarflaysiz.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
4 ta baqlajon | |
400 gramm mol go'shtidan qiyma | |
1 dona pomidor | |
1 bosh piyoz | |
2 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
200 gramm qirg'ichdan chiqarilgan qattiq pishloq | |
yarim bog'dan shivit va kashnich | |
qovurish uchun o'simlik yog'i | |
ta'bga qarab tuz va murch |
Baqlajonlarni o'rtasidan teng ikkiga bo'lamiz.
ЧO'rtasini kesib olib, chetga qo'yamiz.
Tuz sepib, 20 daqiqaga qoldiramiz, shunda achimtir ta'midan xalos bo'lamiz.
Kesib olingan baqlajon ichini to'rtburchak to'g'rab olamiz.
Baqlajonlarni yuvib olamiz va sochiq bilan quritamiz. Ularni patnisga terib, ichiga yog' surtamiz va 230 С qizigan gaz pechida 10-15 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Asosini tayyorlab olamiz
Yog' solib qizidrilgan tovada avval to'g'ralgna baqlajonni qovurib olamiz. So'ng olib tog'oracaga solamiz.
Shu tovada mayda to'g'ralgan piyozni ham qovurib olamiz. Mayda to'g'ralgan sarimsoqpiyozni ham solib, yana ikki daqiqa qovuramiz va baqlajon solingan tog'orachaga uni ham solamiz.
So'ng esa shu tovada qiymani ham qovurib olamiz.
Pomidor ustidan qaynoq suv solib, 1-2 daqiqaga qoldiramiz, so'ng po'stidan tozalab, mayda to'g'rab olamiz.
Qiyma solinga tovaga solamiz, ustidan qovurilgan baqlajon va piyozni solamiz.
Tuz va murch sepib, yaxshilab aralashtirib olamiz.
So'ng baqlajonlarning ichiga qiymali aralashmamizdan solib chiqamiz. Ustidan pishloq sepamiz.
180 C haroratda qizdirilgan gaz pechida 15-20 daqiqa davomida pishirib olamiz. Ustiga ko'katlar sepib bezatamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning o'zbek tilidagi telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
4 ta baqlajon | |
400 gramm mol go'shtidan qiyma | |
1 dona pomidor | |
1 bosh piyoz | |
2 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
200 gramm qirg'ichdan chiqarilgan qattiq pishloq | |
yarim bog'dan shivit va kashnich | |
qovurish uchun o'simlik yog'i | |
ta'bga qarab tuz va murch |