Motsarella pishlog’i va pomidorlar bilan tayyorlanilgan tovuqli kabobchalar
Masalliqlar:
-
400 gramm tovuq go'shti (lahm)
-
15 dona pomidor cherry
-
10 dona sharchali motsarella pishlog'i
-
yarimta limon sharbati
-
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
-
1 choy qoshiq sarimsoqpiyoz kukuni
-
1 choy qoshiq tuz
-
tortish uchun pesto qaylasi
Yo’nalishlar
Hozir pikniklar uyushtirib tabiat qo’ynida dam olishlarning ayni fursati. U yanada qiziqroq o’tishi uchun mazali taomlar tayyorlash kerak.
Shu sababli ham tovuqli kabob tayyorlashni ko’rsatib bermoqchimiz. Kaboblar yumshoqqina chiqishi uchun esa uni to’g’ri marinadlashning oz’i kifoya bo’lib, bu umuman qiyinchilik tug’dirmaydi.
Tayyorlaniladigan taomga taxminan 45 000 so’m sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtdagina amal qiladi.
Masalliqlar:
400 gramm tovuq go'shti (lahm) | |
15 dona pomidor cherry | |
10 dona sharchali motsarella pishlog'i | |
yarimta limon sharbati | |
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
1 choy qoshiq sarimsoqpiyoz kukuni | |
1 choy qoshiq tuz | |
tortish uchun pesto qaylasi |
Tovuq go'shtini 1,5x1,5 sm kattalikda to'g'rab olamiz.
Muhim: tovuq go'shti yangi bo'lishi kerak, muzlatilgan emas.
Tovuq go'shtini tog'orachaga solib, ustidan barcha ziravorlarni sepamiz.
Ustidan zaytun moyi va limon sharbatni solib aralashtiramiz, ustini yelim qog'oz bilan yopib, 2 soatga sovutgichga olib qo'yamiz.
Go'sht tayyor bo'lganidan so'ng pommidor bilan galma-gal sixga tortamiz.
Masalliqlar:
400 gramm tovuq go'shti (lahm) | |
15 dona pomidor cherry | |
10 dona sharchali motsarella pishlog'i | |
yarimta limon sharbati | |
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
1 choy qoshiq sarimsoqpiyoz kukuni | |
1 choy qoshiq tuz | |
tortish uchun pesto qaylasi |