Tovuq va qo’ziqorinli «Alfredo» Fettuchini taomi
Masalliqlar:
-
800 gramm tovuq go'shti (lahm)
-
600 gramm shampinyon
-
4 osh qoshiq zaytun moyi
-
2 osh qoshiq sariyog'
-
5 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
150 gramm piyoz
-
200 millilitr yog'li qaymoq
-
70 gramm qirg'ichdan chiqarilgan parmezan pishlog'i
-
1 choy qoshiq oregano
-
300 gramm fettuchine pastasi
-
ta'bga qarab tuz va murch
Yo’nalishlar
Odatiy taomlardan zerikib, yangicha ta’mli taom tayyorlashni istovchilar uchun ajoyib g’oya! Mayin qayla ostida tayyorlanilgan pasta o’zining mazasi bilan barchani xushnud qilishi aniq.
Italiyada sevimli bo’lgan bu taomni siz ham tayyorlab ko’rish imkoniyatiga ega bo’lasiz.
Biroz lapsha haqida gapirib o’tsak! Fettuchine (ital. Fettuccine, fettuccia dan olingan bo’lib, — band degan ma’noni bildiradi) — Rimda mashhur bo’lgan retseptlardan biridir.
Tayyorlaniladigan taomga taxminan 50 000 so’m sarflaysiz.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
800 gramm tovuq go'shti (lahm) | |
600 gramm shampinyon | |
4 osh qoshiq zaytun moyi | |
2 osh qoshiq sariyog' | |
5 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
150 gramm piyoz | |
200 millilitr yog'li qaymoq | |
70 gramm qirg'ichdan chiqarilgan parmezan pishlog'i | |
1 choy qoshiq oregano | |
300 gramm fettuchine pastasi | |
ta'bga qarab tuz va murch |
Qozonga suv va tuz solib qizdiramiz va pastani o'ramiga qarab qaynatib olamiz.
Zaytun moyini tovaga solib qizdiramiz va butun tovuq to'shlarini ikki tomonidan qovurib olamiz.
Pishgan tovuqni mayda to'g'rab, chetga olib qo'yamiz.
Shu tovada qo'ziqorinlarni ham tillarangga kirgunicha qovurib olamiz.
Chuqurroq boshqa tovada sariyog'ni eritib olamiz
Mayda to'g'ralgan piyoz va sarimsoqpiyozni solib, past olovda qovurib olamiz.
So'ng to'g'ralgan tovuq, qo'ziqorin, oregano va qaymoqni solib, bir necha daqiqa dimlab pisiramiz.
Tuz, murch va parmezan pishlog'ini solib, yana ikki daqiqacha dimlaymiz.
Masalliqlar:
800 gramm tovuq go'shti (lahm) | |
600 gramm shampinyon | |
4 osh qoshiq zaytun moyi | |
2 osh qoshiq sariyog' | |
5 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
150 gramm piyoz | |
200 millilitr yog'li qaymoq | |
70 gramm qirg'ichdan chiqarilgan parmezan pishlog'i | |
1 choy qoshiq oregano | |
300 gramm fettuchine pastasi | |
ta'bga qarab tuz va murch |