fbpx
Tvorogli krem qo’shilgan halqachalar

Tvorogli krem qo’shilgan halqachalar

Masalliqlar:

  • Kremiga:

Yo’nalishlar

Mayin, yumshoqqina va mazali krem bilan boyitilgan halqachalar kattayu-kichikka birdek yoqishi aniq.

Bu pishiriq uchun xamirni qaynatib pishiramiz, kremiga esa tvorogdan solamiz.

Quyidagi masalliqlarda 10-12 dona halqachalar chiqadi.

Pishiriqqa qilinadigan xarajatning taxminiy bahosi – 26 000 so’m.*

*narxi manba chop etilgan vaqtdagina amal qiladi.

Masalliqlar:

Portsiya:
125 millilitr suv
125 millilitr sut
100 gramm sariyog'
5 gramm tuz
5 gramm shakar
150 gramm un
4-5 ta tuxum
Kremiga:
300 gramm tvorog
175 gramm yumshatilgan sariyog'
90 gramm shakar upasi
65 gramm quyultirilgan sut
1 choy qoshiq vanil
Qadam 1
Tugallandi

Suv, sut, sariyog', tuz va shakarni hammasini tog'orachaga solamiz va olovga qo'yib, qaynash darajasiga yetkazamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Gaz ustidan olamiz va unni solib, qoshiqda yaxshilab aralashtiramiz.

Qadam 3
Tugallandi

Tog'orachani yana gaz ustiga qo'yamiz va 2-3 daqiqa qaynatamiz.

So'ng gaz ustidan olib biroz sovutamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Tuxumni alohida idishga chaqib solamiz.

Xamirli aralashmaga 2-3 qoshiqdan solib, yaxshilab aralashtiramiz.

Tuxum balki ko'proq yoki kamroq ketishi mumkin, bu xamirning holatiga bog'liq. Xamir qoshiqdan biroz oqishi mumkin.

Qadam 5
Tugallandi

Xamirni pishiriq qopchasiga solamiz va 30 daqiqaga qoldiramiz. Qopchaning uchiga "yopiq yulduzcha" uchligini qo'yamiz.

Qadam 6
Tugallandi

So'ng qopcha yordamida aylanasi 8-10 sm li halqachalar qilamiz. Orasi 3-3,5 sm bo'lsin.

Qadam 7
Tugallandi

190 C darajada qizdirilgan gaz pechida avval 10 daqiqa, so'ng esa haroratni 165° ga tushirib, tillarangga kirgunicha pishiramiz.

Pishgan halqachalarni sovutamiz va o'rtasidan ikkiga bo'lib olamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Tvorogni blenderda ezib, silliq holatga keltiramiz.

Qadam 9
Tugallandi

Xona haroratidagi sariyog'ni shakar upasi bilan yaxshilab ko'pirtirib olamiz.

Qadam 10
Tugallandi

Ko'pirtirishda davom etib quyultirilgan sutni, so'ng vanil va tvorogni solamiz.

Masalliqlar birlashguniga qadar aralashtirib olamiz.

Qadam 11
Tugallandi

Kremni ham pishiriq qopchasiga solamiz va xamirning orasiga qo'yib, ikkinchi yarmi bilan ustini yopamiz.

Dasturxonga tortishdan oldin shakar upasi sepib bezatamiz. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • 60 daqiqa
  • Portsiya 6
  • O’rtacha
  • 190 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
125 millilitr suv
125 millilitr sut
100 gramm sariyog'
5 gramm tuz
5 gramm shakar
150 gramm un
4-5 ta tuxum
Kremiga:
300 gramm tvorog
175 gramm yumshatilgan sariyog'
90 gramm shakar upasi
65 gramm quyultirilgan sut
1 choy qoshiq vanil
oldingi
Sabzavotlar va pasta bilan pishirilgan tovuqli taom
keyingi
Qulupnayli granita

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.