Praga torti
Masalliqlar:
-
6 ta tuxum
-
150 gramm shakar
-
115 gramm un
-
25 gramm kakao
-
40 gramm sariyog'
-
Kremiga:
-
200 gramm quyultirilgan sut
-
350 gramm yumshatilgan sariyog'
-
1 choy qoshiq vanil
-
10 gramm kakao
-
Asosiga:
-
4 osh qoshiq o'rikli jem
-
2-3 osh qoshiq iliq suv
-
Shokoladli glazuriga:
-
60 gramm qora shokolad
-
60 gramm sariyog'
Yo’nalishlar
Praga – juda mazali, mayin kremli va usti glazurli, shokoladga to’yingan tortlardan biridir. Endilikda siz ham bunday shirinlikni tayyorlay olish imkoniyatiga ega bo’lasiz.Bunda esa har doimgidek Zira yordamga oshiqadi.
Bu tortni bunday tayyorlashni Moskvadagi «Praga» restoraning bosh oshpazi o’ylab topganligi sabab ham, unga shu nom berilgan.
Biz bu tortni tayyorlashda asl retseptidan biroz chekindik, unda xom tuxumlar solinadi, bizlar esa tuxum ishlatmadik, ammo shunga qaramay ta’mi juda mazali chiqdi.
Asl retseptda tortni bitta 22-23 sm li qolipda pishirib, so’ng uni 3 ga bo’lish yozilgan. Bizlar esa 18 sm li qolipda xamirni ikkiga bo’lib pishirib oldik.
Pishirilgan tortga sarflaniladigan pul taxminan — 57 000 so’m.*
*mahsulot narxi manba chop etilgan vaqtdagina amal qiladi.
Masalliqlar:
6 ta tuxum | |
150 gramm shakar | |
115 gramm un | |
25 gramm kakao | |
40 gramm sariyog' | |
Kremiga: |
|
200 gramm quyultirilgan sut | |
350 gramm yumshatilgan sariyog' | |
1 choy qoshiq vanil | |
10 gramm kakao | |
Asosiga: |
|
4 osh qoshiq o'rikli jem | |
2-3 osh qoshiq iliq suv | |
Shokoladli glazuriga: |
|
60 gramm qora shokolad | |
60 gramm sariyog' |
Qolipni tayyorlab olamiz. Aylana qolip olib, ostiga pergament qog'oz to'shab, chetlariga sariyog' surtib olamiz.
Sariyog'ni mikroto'lqinli pechda eritib olamiz va biroz sovutamiz.
SAriyog' sovigunga qadar tuxum sarig'ini oqidan ajratib olamiz.
Shakarning yarmini tuxum sarig'iga solib, mikser yordamida yaxshilab ko'pirtirib olamiz.
Tuxum oqlarini alohida ko'pirtirib olamiz va shakarni qolgan yarmini solamiz. Shakar erigunga qadar yana yaxshilab ko'pirtiramiz.
Ko'pirtirilgan tuxum oqlari va sarig'ini bir-biri bilan ehtiyotkorlik bilan aralashtiramiz.
Ustidan un va kakaoni elab solamiz.
Xamirdan 2-3 qoshig'ini alohida idishga solamiz va ustidan eritilgan sariyog' quyamiz.
Aralashtiramiz va xamirning ustiga qaytadan solamiz. Yana ehtiyotkorlik bilan aralashtiramiz.
Qolipga xamirni solamiz. Agar qolipingiz katta bo'lsa, hammasini, agar 18 sm li bo'lsa, ikkiga bo'lib, ikki marotaba pishirib olamiz.
180 C darajada qizdirilgan gaz pechida pishirib olamiz.
Biskvitimizni sovutib olamiz, so'ng yelim qog'ozga solib, 5-8 soatga sovutgichga olib qo'yamiz.
Xona haroratida yumshagan sariyog'ni yaxshilab ko'pirtirib olamiz, so'ng quyultirilgan sut, vanil va kakaoni solamiz.
Masalliqlar birlashguniga qadar ko'pirtiramiz.
O'rikli jemga suv solib aralashtiramiz.
Va biskvitlarni ustidan quyib, shimdirib olamiz.
Har bir qavatiga krem surtib, tortni yig'amiz.
Qolgan kremni esa tortni chetlari va ustiga surtib chiqamiz.
Tortni 1 soatga sovutgichga olib qo'ymiz.
So'ng shokolad va sariyog'ni suv bug'ida eritib olamiz va sovutib, tortni ustidan quyamiz.
Praga tortini bir necha soat sovutgichga qo'yib, iste'mol qilishdan yarim soat oldin xona haroratiga qo'ysak, krem isib, biskvitlari ham yumshaydi va mazaliroq chiqadi.
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
6 ta tuxum | |
150 gramm shakar | |
115 gramm un | |
25 gramm kakao | |
40 gramm sariyog' | |
Kremiga: |
|
200 gramm quyultirilgan sut | |
350 gramm yumshatilgan sariyog' | |
1 choy qoshiq vanil | |
10 gramm kakao | |
Asosiga: |
|
4 osh qoshiq o'rikli jem | |
2-3 osh qoshiq iliq suv | |
Shokoladli glazuriga: |
|
60 gramm qora shokolad | |
60 gramm sariyog' |
1 Sharhlar Hide Comments
Ajoyib ekan albatta tayyorlab koraman