Do’lma
Masalliqlar:
-
60-80 ta tok barglari
-
500 gramm mol go'shtidan qiyma
-
200 gramm piyoz
-
8 osh qoshiq guruch
-
100 gramm pomidor
-
3-4 ta yalpiz yaproqchalari
-
0,5 choy qoshiq zira
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
500 millilitr suv yoki bulyon
-
Qaylasiga:
-
200 millilitr smetana
-
4 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
3-4 ta yalpiz yaproqchalariyoki xohlagan ko'katlaringizdan foydalanishingiz mumkin
-
ta'bga qarab tuz
Yo’nalishlar
Do’lma – bu ko’pchiligimizning sevimli taomlarimizdan biri bo’lib, hozir yosh tok barglaridan uni tayyorlashning ayni fursatidir.
Bu taom nafaqat mazali, balki juda foydali bo’lib, tok barglari ovqat hazm qilishni yaxshilab, organizmdagi moddalar almashinuvi jarayonini normallashtiradi. Bu taom bila birga iste’mol qilish uchun esa smetana va sarimsqpiyozdan ajoyib qayla tayyorlashingiz mumkin.
Masalliqlar:
60-80 ta tok barglari | |
500 gramm mol go'shtidan qiyma | |
200 gramm piyoz | |
8 osh qoshiq guruch | |
100 gramm pomidor | |
3-4 ta yalpiz yaproqchalari | |
0,5 choy qoshiq zira | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
500 millilitr suv yoki bulyon | |
Qaylasiga: |
|
200 millilitr smetana | |
4 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
3-4 ta yalpiz yaproqchalari | |
ta'bga qarab tuz |
Tok barglarini olib, yaxshilab yuvamiz.
Ustidan qaynoq suv quyib, 5 daqiqa davomida ivitib qo'yamiz.
Maslahat: do'lma uchun iloji bo'lsa yangi uzilgan, yosh tok barglaridan foydalaning. Uning hajmi kaftingizdek bo'lsa, yaxshiroq. Hozir ulardan ko'proq sotib olib, o'zini muzlatgichga solib qo'ysangiz, yil bo'yi undan olib foydalanishingiz mumkin.
Piyozni archib, qirg'ichdan chiqarib olamiz.
Pomidorni ham po'stidan archib, qirg'ichdan chiqarib olamiz. yoki blenderda maydalaymiz.
Katta idishga qiyma, yuvilgan guruch, mayda to'g'ralgan yalpiz, piyoz va qirg'ichdan chiqarilgan pomidorni solamiz.
Tuz, murch va zirani solib yaxshilab aralashtiramiz.
Tok bargini silliq joyini pastga qilib, taxtakachga qo'yamiz, o'rtasiga yarim osh qoshiqdan qiyma solib, tugib chiqamiz.
Bunda avval tepa qismini qiyma ustidan yopib, so'ng ikki chetini buklaymiz va aylantirib chiqamiz.
Qozon ostigaga bir nechta tok bargini to'shab chiqamiz. Yirtilgan yoki katta, ishlatmaydigan barglarni solamiz. Ustidan tugib chiqqan tok barglarini terib chiqamiz.
Do'lmalar ustidan suv yoki bulyonni quyib, ustini lagan yoki kichikroq likopcha bilan yopamiz va ustidan og'irroq narsa qo'yamiz.
Shunda do'lmalarimi pishirish jarayonida ochilib ketmaydi.
Qozonni gaz ustiga qo'yamiz va qaynash darajasiga keltiramiz. Qaynash boshlagandan so'ng esa, olovni pasaytirib, 30 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Pishgan taomni chetga olib qo'yamiz va 10 daqiqaga qoldiramiz. Bu vaqt oralig'ida do'lmalar suvini shimib, yanada mazaliroq ta'm kasb etadi.
Smetanali qayla
Ko'kat va sarimsoqpiyozni mayda qilib to'g'raymiz va smetanaga solib, aralashtiramiz. So'ng ta'bga qarab tuz sepamiz.
Do'lmalarni dasturxonga qayla bilan birga tortamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
60-80 ta tok barglari | |
500 gramm mol go'shtidan qiyma | |
200 gramm piyoz | |
8 osh qoshiq guruch | |
100 gramm pomidor | |
3-4 ta yalpiz yaproqchalari | |
0,5 choy qoshiq zira | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
500 millilitr suv yoki bulyon | |
Qaylasiga: |
|
200 millilitr smetana | |
4 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
3-4 ta yalpiz yaproqchalari | |
ta'bga qarab tuz |
1 Sharhlar Hide Comments
Яхши рецепт экан туркларни севимли таоми