fbpx
Pesto qaylasi

Pesto qaylasi

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Biz bugun sizlarga mashhur bo’lgan, italyancha yashil rangli va ajoyib ta’mga ega qayla – pesto tayyorlashni taklif qilamiz. Bu qayla dunyoning eng mashhur qaylalari beshtaligiga kirishini bilasizmi?

Bu qayla makaron, go’sht va baliqdan tayyorlangan ovqatlar bilan ham juda yaxshi ketadi. Bu qayla salatlarga qo’shilganda ham, ularga xushta’mlik baxsh etadi, masalan klassik kapreze salatiga.

Masalliqlar:

2 bog' rayhon yashil ranglisi
30 gramm kedr yong'og'i
40 gramm qattiq pishloq
2 tishcha sarimsoqpiyoz
100 millilitr zaytun moyi
ta'bga ko'ra tuz
Qadam 1
Tugallandi

Rayhon yaproqlari iliq suvda chayib olinadi va bandlaridan ajratib olinadi.
Yuvilgan barglar qog'oz sochiq yordamida quritiladi.

Qadam 2
Tugallandi

Sarimsoqpiyoz tozalab olinadi va parrak qilib to'g'raladi.
Pishloq qirg'ichdan o'tkaziladi.

Qadam 3
Tugallandi

Rayhon barglari blender idishiga solinadi.
Ustidan pishloq, kedr yong'og'i, bir chimdim tuz, sarimsoqpiyoz solinadi va ustidan zaytun moyi quyiladi.

Qadam 4
Tugallandi

Blenderda hammasi maydalaniladi va oz-ozdan zaytun yog'i qo'shiladi.
Qaylani juda ezib tashlash kerak emas, faqat bir ozgina maydalaniladi va aralashtiriladi.

Qadam 5
Tugallandi

Tayyorlangan qaylangiz ortib qolsa, u holda uni ustidan zaytun moyi quyingda, biron idishga solib ustini pelyonka bilan yoping va sovutgichga qo'yib qo'ying.
Bu qaylani sovutgichda 2-3 kun mobaynida saqlash mumkin.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

2 bog' rayhon yashil ranglisi
30 gramm kedr yong'og'i
40 gramm qattiq pishloq
2 tishcha sarimsoqpiyoz
100 millilitr zaytun moyi
ta'bga ko'ra tuz
oldingi
Yogurtli qayla
keyingi
Videoretsept: Yong’oq qo’shilgan shokoladli keks

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.