Yangi kartoshkalardan ajoyib taom
Masalliqlar:
-
1 kilo yangi chiqqan kartoshkalar
-
60 gramm sariyog'
-
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
1 bog' petrushka
-
3 osh qoshiq qirg'ichdan chiqarilgan parmezan pishlog'i
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
1 osh qoshiq o'simlik yog'i
Yo’nalishlar
Mana bozorlarda anchadan beri yangi kartoshkalar sotuvga qo’yildi. Ulardan dimlamadan tashqari boshqa mazali taomlar ham pishirsa bo’ladi.
Bugun kartoshkalarni sarimsoqpiyoz va parmezan pishloqlari qo’shib pishirib olamiz.
Masalliqlar:
1 kilo yangi chiqqan kartoshkalar | |
60 gramm sariyog' | |
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 bog' petrushka | |
3 osh qoshiq qirg'ichdan chiqarilgan parmezan pishlog'i | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
1 osh qoshiq o'simlik yog'i |
Kartoshkalarni yaxshilab yuvamiz, po'stini qoldiramiz.
Tuzli suvda pishgunicha qaynatib olamiz.
Sariyog'ni eritib olamiz, ichiga sarimsoqpiyoz va petrushkani mayda to'g'rab solamiz.
Toblatmalarga mo'ljallangan qolip olamiz va o'simlik yog'i surtamiz.
Ustidan qaynatilgan kartoshkalarni qo'yib chiqamiz. Ustini esa sanchqi yordamida biroz ezamiz.
Ustidan tuz va murch sepamiz, sarimsoqpiyozli aralashmani qoshiq yordamida kartoshkalar ustidan quyib chiqamiz.
Masalliqlar:
1 kilo yangi chiqqan kartoshkalar | |
60 gramm sariyog' | |
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 bog' petrushka | |
3 osh qoshiq qirg'ichdan chiqarilgan parmezan pishlog'i | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
1 osh qoshiq o'simlik yog'i |