Uyda tayyorlanilgan lapshalar solingan tovuqli sho’rva
Masalliqlar:
-
Bulyoniga:
-
yarimta tovuq
-
1 bosh piyoz piyoz
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
tortish uchun esa ko'katlar
-
Lapshasiga:
-
2 ta tuxum
-
200 gramm un
-
yarim choy qoshiq tuz
Yo’nalishlar
Uyda tayyorlangan lapshalar bilan pishirilgan tovuqli sho’rva juda mazali bo’lib, ko’p masalliqlarni talab etmaydi.
Bunda bizga tovuq va uyda tayyorlanilgan mazali lapshalar kerak bo’ladi.
Lapshani esa bizning batafsil retseptimizga tayanib tayyorlashni tavsiya etamiz.
Tayyorlaniladigan taomga taxminan 18 000 so’m sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Bulyoniga: |
|
yarimta tovuq | |
1 bosh piyoz piyoz | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
tortish uchun esa ko'katlar | |
Lapshasiga: |
|
2 ta tuxum | |
200 gramm un | |
yarim choy qoshiq tuz |
Tovuqni yuvib, bo'laklarga bo'lamiz va qozonga solamiz. Ustidan suv quyib, gaz ustiga qo'yamiz va qaynash darajasiga keltiramiz.
Qaynagandan so'ng ustidagi ko'pigini olib tashlaymiz va tuz, murch donachalari, butun piyozni solamiz.
Qopqog'ini yopib, past olovda tovuq tayyor bo'lguniga qadar pishiramiz.
Pishgandan so'ng tovuq va piyozni sho'rvadan olamiz. Tovuqni kichik bo'lakchalarga bo'lamiz. Bulyoniga lapshadan solamiz. Agar lapsha endi tayyorlanilgan bo'lsa bir daqiqa, agar avvaldan tayyorlanilgan quruq bo'lsa, unda 3-5 daqiqa qaynatamiz.
Tayyor taomni suzib, dasturxonaga tortamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.