Qulupnay, yalpiz va bananli smuzi
Masalliqlar:
-
2 ta banan
-
100 gramm qulupnay
-
10 dona yalpiz yaproqchalari
-
200 millilitr olma sharbati
-
1 choy qoshiq asal
Yo’nalishlar
Qulupnay va banandan tayyorlanilgan smuzi nafaqat mazali ichimlikdir, balki chanqoqni qondirib, organizmni vitamin va minerallar bilan to’yintiruvchi, qorinni uzoq vaqt to’q tutuvchi ajoyib nonushta hamdir.
Smuzini asosan ertlaba nonushtada, ertalabki badan tarbiyadan so’ng iste’mol qilinadi.
Bunday ichimlikni yangi qulupnaylardan ham, muzlatilganidan ham tayyorlash mumkin.
Tayyorlaniladigan ichimlikka taxminan 10 000 so’m sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
2 ta banan | |
100 gramm qulupnay | |
10 dona yalpiz yaproqchalari | |
200 millilitr olma sharbati | |
1 choy qoshiq asal |
Bananni parrak qilib to'g'raymiz va 10 daqiqa muzlatgichga olib qo'yamiz.
Qulupnaylarni yuvib, dumchasidan tozalaymiz.
Blender idishiga muzlatilgan banan, qulupnay va yalpiz yaproqchalarini solamiz, ustidan olma sharbati va xohishga qarab 1 choy qoshiq asal ham solamiz.
Blenderda yaxshilab maydalaymiz.
Masalliqlar:
2 ta banan | |
100 gramm qulupnay | |
10 dona yalpiz yaproqchalari | |
200 millilitr olma sharbati | |
1 choy qoshiq asal |