Qiyomli olmalar bilan pishirilgan tuxumli non (grenkilar)
Masalliqlar:
-
6 ta baget yoki sendvichga mo'ljallangan non bo'laklari
-
2 ta o'rtacha kattalikdagi olma
-
3 osh qoshiq shakar
-
50 gramm sariyog'
-
1 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
2 ta tuxum
-
1 osh qoshiq sut
-
ta'bga ko'ra dolchin
Yo’nalishlar
Agar nonushtaga biron bir noodatiy taom tayyorlamoqchi bo’lsangiz, unda albatta «Qiyomli olmalar bilan pishirilgan tuxumli non» retseptiga ahamiyat bering.
Olma va dolchinning yoqimli va rohatbaxsh hidi qishning sovuq tongida, sizga yaxshi kayfiyat ulashadi.
Tayyor taomning taxminiy qiymati – 20 000 so’m.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan-yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
6 ta baget yoki sendvichga mo'ljallangan non bo'laklari | |
2 ta o'rtacha kattalikdagi olma | |
3 osh qoshiq shakar | |
50 gramm sariyog' | |
1 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
2 ta tuxum | |
1 osh qoshiq sut | |
ta'bga ko'ra dolchin |
Chuqur idishda tuxum, sut va maydalangan dolchinni aralashtiramiz.
Tovaga o'simlik yog'i quyamiz.
Baget bo'laklarini tuxum va sut aralashmasiga botirib,ikki tomonlama 1-1, 5 daqiqa davomida o'rta olovda qovurib olamiz.
Tayyor tuxumli nonlarni likopchaga solib chetga olib qo'yamiz.
Boshqa tovada sariyog'ni eritib ustidan shakar solamiz va shakar erib qiyom hosil bo'lishini kutamiz.
Tayyor qiyomga to'rtburchak shaklda to'g'ralgan olmalarni solamiz va ustidan 1-2 qoshiq suv quyamiz.
O'rtacha olovda 3-4 daqiqa yarim tayyor holga kelguncha pishiramiz.
Masalliqlar:
6 ta baget yoki sendvichga mo'ljallangan non bo'laklari | |
2 ta o'rtacha kattalikdagi olma | |
3 osh qoshiq shakar | |
50 gramm sariyog' | |
1 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
2 ta tuxum | |
1 osh qoshiq sut | |
ta'bga ko'ra dolchin |