Qatlamali xamir va tovuqdan tayyorlangan «qopchalar»
Masalliqlar:
-
500 gramm tayyor xamirturushsiz qatlama xamiri
-
200 gramm tovuq go'shtidan qilingan qiyma
-
3-4 shoxcha ko'k piyoz
-
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
-
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
ustiga sepish uchun kunjut
Yo’nalishlar
Oddiy qatlamali xamir va tovuq go’shtidan original ko’rinishdagi pishiriqlardan tayyorlash mumkin bo’lib, buning uchun ko’p vaqt ham, mablag’ ham talab etilmaydi.
Ayniqsa, bayram yoki tadbirlarda bunday pishiriqlar dasturxoningizga o’zgacha ko’rk bag’ishlaydi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 17 000 so’m sarf qilinadi.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
500 gramm tayyor xamirturushsiz qatlama xamiri | |
200 gramm tovuq go'shtidan qilingan qiyma | |
3-4 shoxcha ko'k piyoz | |
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
ustiga sepish uchun kunjut |
Qiymasini tayyorlab olamiz. Qiymaga to'g'ralgan ko'k piyoz, tuz,murch va paprika solamiz. Aralashtirib olamiz.
Xona haroratida yumshagan xamirni 3 mm yupqalikda, to'rtburchak shaklda yoyib olamiz va 12 bo'lakka kesib chiqamiz.
Har bir xamir bo'lagining o'rtasiga 1 choy qoshiqdan to'la qiyma solib chiqamiz.
Xamir chetlarini birlashtirib, "qopchalar" hosil qilamiz. Shuningdek xohishga qarab, pazandachilikka mo'ljallangan iplardan foydalanib, bog'lab chiqsak ham bo'ladi.
Masalliqlar:
500 gramm tayyor xamirturushsiz qatlama xamiri | |
200 gramm tovuq go'shtidan qilingan qiyma | |
3-4 shoxcha ko'k piyoz | |
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
ustiga sepish uchun kunjut |