Pishloq va ko’katli dangasa pirojkalar
Masalliqlar:
-
xamiri uchun
-
400 gramm tvorog
-
2 ta tuxum
-
160 gramm guruch uni
-
0,5 choy qoshiq tuz
-
qovurish uchun zaytun moyi
-
nachinkasi uchun
-
120 gramm pishloq
-
2 ta tuxum
-
1 bog' shivit
-
0,5 bog' ko'k piyoz
-
ta'bga ko'ra tuz
Yo’nalishlar
Ushbu pirojkalar xamirturushsiz va juda yumshoq, xushbo’y, mazali va eng muhimi, zararli emas. Bunday xamir yordamida siz har qanday nachinka bilan pirojka tayyorlashingiz mumkin.
Nonushta yoki gazak uchun juda yaxshi.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 35 000 so’m. *
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
xamiri uchun |
|
400 gramm tvorog | |
2 ta tuxum | |
160 gramm guruch uni | |
0,5 choy qoshiq tuz | |
qovurish uchun zaytun moyi | |
nachinkasi uchun |
|
120 gramm pishloq | |
2 ta tuxum | |
1 bog' shivit | |
0,5 bog' ko'k piyoz | |
ta'bga ko'ra tuz |
Nachinka tayyorlaymiz:
Tuxumni qaynatib, to'rtburchak shaklida to'g'raymiz.
Pishloqni qirg'ichdan o'tkazamiz.
Shivit va ko'k piyozni mayda qilib to'g'raymiz.
Barcha masalliqlarni idishga solib, tuz sepib, aralashtiramiz.
Xamir tayyorlaymiz:
Idishga tvorog, tuz va tuxum solib, aralashtiramiz.
So'ngra un solib, xamir qoramiz.
Tayyor xamirni 8 ta bir xil bo'laklarga bo'lamiz.
Qo'limizni unlab, har bir bo'lakchalarni qo'lda 9-10 sm diametrda yoyib, 1 osh qoshiqdan nachinka solamiz va tugib, pirojkalar hosil qilamiz.
Tovani olovga qo'yib, zaytun moyi surtamiz.
Pirojkalarni qizigan yog'da tova qopqog'ini yopgan holda 4 daqiqadan ikki taraflama qovurib olamiz.
Masalliqlar:
xamiri uchun |
|
400 gramm tvorog | |
2 ta tuxum | |
160 gramm guruch uni | |
0,5 choy qoshiq tuz | |
qovurish uchun zaytun moyi | |
nachinkasi uchun |
|
120 gramm pishloq | |
2 ta tuxum | |
1 bog' shivit | |
0,5 bog' ko'k piyoz | |
ta'bga ko'ra tuz |