Mol go’shtidan Vellington
Masalliqlar:
-
500-600 gramm mol go'shti
-
400 gramm shampinyon
-
1 bosh piyoz
-
1 ta lavash
-
500 gramm qatlama xamir
-
2 osh qoshiq xantal
-
1 ta tuxum sarig'i
-
ta'bga ko'ra tuz va murch
Yo’nalishlar
Vellington taomi (beef Wellington) – ilk bor Buyuk Britaniyada pishirilgan ajoyib bayram taomi hisoblanadi. Ishtahaochar va juda mazali.
Qo’ziqorinli qaylada pishirilgan mol go’shti parchasi, qatlama xamirga o’ralgan bu lazzatli taomni tayyorlab ko’rmaslikni iloji yo’q!
Bu ovqatni tayyorlashda mol go’shtining bon-filesi ya’ni suyaksiz faqat lahm joyi ishlatilsa ovqatimiz yanada mayin va sersuv chiqadi.
Masalliqlar:
500-600 gramm mol go'shti | |
400 gramm shampinyon | |
1 bosh piyoz | |
1 ta lavash | |
500 gramm qatlama xamir | |
2 osh qoshiq xantal | |
1 ta tuxum sarig'i | |
ta'bga ko'ra tuz va murch |
Qo'ziqorinlar blenderda silliq holatga kirguncha maydalaniladi.
Piyoz to'rtburchak shaklda to'g'raladi va yog' solingan tovada qovurib olinadi.
Piyoz ustidan qo'ziqorin solinadi va bug'ga aylanib suvsiz qolgunicha qovuriladi.
Mol go'shti parchasi ortiqcha yog'laridan tozalaniladi. Tuz va murch sepiladi. Yog' solib qizdirilgan tovada har bir tomoni 2 daqiqadan qovuriladi.
Agar go'shtning ichi yaxshi pishmay pushti rangda qolishini istasangiz u holda 30 soniyadan qovuring.
So'ng go'sht sovutiladi va ustidan xantal surib chiqiladi.
Xohishga qarab usti xamirdan qilingan turli xil shaklchalar bilan bezatiladi.
15 daqiqaga sovutgichga qo'yiladi.
200 C da qizdirilgan gaz pechida 20 daqiqa davomida pishirib olinadi.
So'ng olovni 180 C gacha pasaytiramiz va yana 20 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Tayyor ovqatni 15 daqiqaga tindirib qo'yamiz so'ng esa bemalol dasturxonga tortishimiz mumkin. Yoqimli ishtaha!
Yangi yil dasturxoningizda mazali retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
500-600 gramm mol go'shti | |
400 gramm shampinyon | |
1 bosh piyoz | |
1 ta lavash | |
500 gramm qatlama xamir | |
2 osh qoshiq xantal | |
1 ta tuxum sarig'i | |
ta'bga ko'ra tuz va murch |