fbpx
Mitbolli burgerlar

Mitbolli burgerlar

Masalliqlar:

  • Mitbollariga:

  • Sousiga:

Yo’nalishlar

Burgerlarni faqatgina kotletlardan emas, balki kichkinagina mitbollar, ya’ni frikadelkalar bilan ham tayyorlash mumkin ekan.

Ammo bunday burgerga tayyorlagan juda mazali sousimizdan siz hali umuman tayyorlab ko’rmagansiz.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 50 000 so’m sarf qilinadi.

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

Masalliqlar:

4-5 ta gamburgerlarga mo'ljallangan bulochka
4-5 ta Aysberg salat bargi
200 gramm pitsaga mo'ljallangan motsarella pishlog'i
Mitbollariga:
300 gramm mol go'shtidan qiyma
bir nechta shoxcha rozmarin
1 ta tuxum
ta'bga qarab tuz va murch
Sousiga:
1 dona qizil bulg'or qalampiri
100 gramm piyoz
300 gramm pomidor
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
150 gramm ketchup
200 millilitr suv
100 millilitr o'simlik yog'i
Qadam 1
Tugallandi

Sousini tayyorlab olamiz

Bulg'or qalampiri, piyoz, pomidor va sarimsoqpiyozni parrak qilib to'g'raymiz. So'ng pergament qog'oz to'shalgan patnisga terib chiqamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Tuz va murch sepib, o'simlik yo'gidan quyamiz. 180 C darajada qizigan pechga qo'yib, 25 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Pishgan sabzavotlarni blender idishiga solib, maydalab olamiz.

Qadam 4
Tugallandi

So'ng ularni chuqurroq tovaga quyib, ustidan ketchup va suvni solamiz. Gazga qo'yib, 5 daqiqa davomida dimlab pishiramiz. Gazni o'chirib, tovada qoldiramiz.

Qadam 5
Tugallandi

Mitbollarni tayyorlaymiz

Qiymaga to'g'ralgan rozmarin va tuxumni solamiz. Tuz va murch sepib, aralashtirib olamiz.

So'ng 40-50 grammdan qiymadan olib, koptokchalar yasab chiqamiz va qizidirlgan yog'da qovurib olamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Mitbollarni tovadagi sous ustidan terib chiqamiz va gazga qo'yib, 7 daqiqa davomida dimlab pishiramiz.

Qadam 7
Tugallandi

Mitbollar soni nechta bo'lsa, pishloqni ham shuncha bo'laklarga bo'lib chiqamiz va mitbollarnining ustidan qo'yib chiqamiz. Olovni o'chirib, qopqog'ini yopamiz. Shunda pishloqlar erib qolishi kerak.

Qadam 8
Tugallandi

Bulochkalarni o'rtasidan teng ikkiga bo'lib chiqamiz. Xohishga qarab, quruq tovada qovurib olamiz.

Qadam 9
Tugallandi

Bulochkalarning pastiga tovadagi sousdan surtamiz. Ustki qismiga esa salat bargidan qo'yamiz. 1-2 dona mitbollardan solib, yana ozroq sousdan quyamiz. Uski bulochka bilan burgerimiz ustini yopamiz.

Issiqligida dasturxonga tortamiz.

Yoqimli ishtaha!

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

4-5 ta gamburgerlarga mo'ljallangan bulochka
4-5 ta Aysberg salat bargi
200 gramm pitsaga mo'ljallangan motsarella pishlog'i
Mitbollariga:
300 gramm mol go'shtidan qiyma
bir nechta shoxcha rozmarin
1 ta tuxum
ta'bga qarab tuz va murch
Sousiga:
1 dona qizil bulg'or qalampiri
100 gramm piyoz
300 gramm pomidor
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
150 gramm ketchup
200 millilitr suv
100 millilitr o'simlik yog'i
oldingi
Pishloq solib pishirilgan lavash
keyingi
Videoretsept: Juda yumshoq asalli tort (Medovik)

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.