«Kapreze» shokoladli torti
Masalliqlar:
-
150 gramm qora shokolad
-
100 gramm sutli shokolad
-
200 gramm sariyog'
-
150 gramm shakar
-
6 ta tuxum
-
150 gramm bodomyoki bodom uni
-
2 osh qoshiq kakao kukuni
Yo’nalishlar
Barcha shokolad shinavandalariga mana bunday tortdan tayyorlab ko’rishni tavsiya qilamiz. U qaynoqligida shokolad bo’lagi bilan ajoyib ta’mga kirishsa, sovigandan keyin esa shokoladning bor ta’mini ochib beradi.
Bizlar tortni cheti ochilib-yopiladigan aylanasi 22 sm li qolipda pishirdik.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 60 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
150 gramm qora shokolad | |
100 gramm sutli shokolad | |
200 gramm sariyog' | |
150 gramm shakar | |
6 ta tuxum | |
150 gramm bodom | |
2 osh qoshiq kakao kukuni |
Gaz pechini 180 C darajaga qizdiramiz. Qolipga sariyog' surtib, ozroq kakaodan sepamiz, ortiqchasini esa qoqib tashlaymiz.
Shokolad va sariyog'ni suv bug'iga qo'yib, eritib olamiz.
Mikser yordamida shakar va tuxumni ko'pirtirib olamiz.
Bodomni blenderda maydalab olib, kakao bilan birga tuxumli aralashma ustidan solamiz va aralashtirib olamiz.
Xamirga sovigan shokoladlarni solib, yana bir marotaba aralashtirib olamiz.
Tortni pechga qo'yib, 45 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Tayyor tortni qolipida sovutib, ustidan kakao sepamiz va kesib, dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
150 gramm qora shokolad | |
100 gramm sutli shokolad | |
200 gramm sariyog' | |
150 gramm shakar | |
6 ta tuxum | |
150 gramm bodom | |
2 osh qoshiq kakao kukuni |