Javdar unidan qilingan parhezbop pirojkalar
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
120 gramm javdar uni
-
120 gramm un
-
bir chimdim tuz
-
30 millilitr o'simlik yog'i
-
70 millilitr suv
-
Asosiga:
-
400 gramm tovuq go'shtidan qilingan qiyma
-
70 gramm piyoz
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
ustiga surtish uchun sut+ tuxum sarig'i
Yo’nalishlar
Yegulikning asosini javdar uni tashkil etishi sabab ham, bu pishirig’imiz asosan to’g’ri ovqatlanish tartibiga rioya qiluvchilarga mo’ljallangan.
100 gramm yegulikning taxminiy ozuqaviy qiymati: 243 kKal bo’lib, oqsillar — 16 gr, yog’lar — 11 gr, uglevodlar — 19 gr ni tashkil etadi.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
120 gramm javdar uni | |
120 gramm un | |
bir chimdim tuz | |
30 millilitr o'simlik yog'i | |
70 millilitr suv | |
Asosiga: |
|
400 gramm tovuq go'shtidan qilingan qiyma | |
70 gramm piyoz | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
ustiga surtish uchun sut+ tuxum sarig'i |
Idishga un, tuz, yog' va suvni solib, xamir qorib olamiz. Agar suv kamlik qilsa, yana ozroq soling. Xamirni ustini yopib, yarim soat sovutgichga olib qo'yamiz.
Tovaga ozgina yog' solib, qiyma va to'g'ralgan piyozni pishgunicha qovuramiz. Pishiriqlarni tugishni boshlashdan oldinroq tuz va murch sepamiz.
Xamirni sovutgichdan olib, 9-10 ta bo'lakka bo'lamiz. Har birini aylana shaklda yoyib, qiymali aralashmadan solamiz va xohlagan shaklda tugib chiqamiz. Ustiga sut va tuxum sarig'ini aralashtirib, surtib chiqamiz.
180 C darajada qizigan pechda 25-30 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
120 gramm javdar uni | |
120 gramm un | |
bir chimdim tuz | |
30 millilitr o'simlik yog'i | |
70 millilitr suv | |
Asosiga: |
|
400 gramm tovuq go'shtidan qilingan qiyma | |
70 gramm piyoz | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
ustiga surtish uchun sut+ tuxum sarig'i |