«Itoniyacha taribsizlik» deserti
Masalliqlar:
-
300 gramm qulupnay
-
250 gramm 35 %li yog'li qaymoq
-
20 gramm shakar
-
1 choy qoshiq vanil shakari
-
Merengasi uchun:
-
2 ta tuxum oqi
-
130 gramm shakar
-
1/4 choy qoshiq tuz
Yo’nalishlar
Bugun sizlarni inglizcha miliy shirinlik retsepti bilan tanishtiramiz. Bunday g’aroyib nomi u Itoniya kollejinng kelib chiqishiga atab qo’yilgan.
Bunday shirinlikning klassik retsepti qulupnay bilan tayyorlanilsada, ammo mavsumga qarab, mevalarni almashtirishimiz mumkin.
Tarkibidagi bezeni o’zimiz pishirishimiz yoki tayyorini xarid qilishimiz ham mumkin.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 15 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qilinadi.
Masalliqlar:
300 gramm qulupnay | |
250 gramm 35 %li yog'li qaymoq | |
20 gramm shakar | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
Merengasi uchun: |
|
2 ta tuxum oqi | |
130 gramm shakar | |
1/4 choy qoshiq tuz |
Merengasiga
Gaz pechini 100 C darajaga yoqib qo'yamiz.
Muzdekroq tuxum oqlarini tuz bilan birgalikda mikserda yaxshilab ko'pirtirib olamiz. Ko'pirtirishni to'xtatmay, 1 osh qoshiqdan shakar sepamiz. Silliq va mustahkam massa hosil bo'ladi.
Pergament qog'oz to'shab, ustidan bezelarni solib chiqamiz va pechga qo'yib, 1 soat davomida pishiramiz.
Pishgandan so'ng, gazni ochmay, turib, pechning o'zida soviguniga qadar qoldiramiz.
Qulupnaylarni yuvib, xohlagan shaklda kesamiz va shakar bilan aralashtirib, 1 soatga qoldiramiz.
Qaymoqni esa yaxshilab ko'pirtirib olamiz.
Shisha bankachalarga avval merengani bo'laklarga bo'lib solamiz, so'ng qulupnayli suvi bilan birga solib, ustidan qaymoq solib chiqamiz. Idishning uzunligiga qarab, bu jarayonni bir necha bor qaytaramiz.
Qulupnay va yalpiz bargchalari bilan bezatamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
300 gramm qulupnay | |
250 gramm 35 %li yog'li qaymoq | |
20 gramm shakar | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
Merengasi uchun: |
|
2 ta tuxum oqi | |
130 gramm shakar | |
1/4 choy qoshiq tuz |