Videoretsept: Guruchni dona-dona qilib pishirish
Masalliqlar:
-
2 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
300 gramm guruch
-
350 gramm suv
-
ta'bga qarab tuz va murch
Yo’nalishlar
Guruch – butun dunyo bo’yicha keng tarqalgan yeguliklardan biridir. Shu sabab ham bizlar bugun guruchni to’g’ri qaynatish bo’yicha videoretseptni e’tiboringizga havola etamiz.
Bir qarashda guruch qaynatishdan osonroq ish yo’qdek, ammo uning dona-dona bo’lib chiqishi uchun a’zi bir qoidalarga amal qilish lozim bo’ladi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 5 000 so’m pul sarflanadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qilinadi.
Masalliqlar:
2 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
300 gramm guruch | |
350 gramm suv | |
ta'bga qarab tuz va murch |
Guruchni tozalab, yaxshilab yuvib olamiz.
Tovaga yog'ni quyib, qizdirib olamiz.
Guruchni solib, 3-4 daqiqa davomida qovurib olamiz.
Tavsiya: guruch bir xil pishishi uchun uni qovurayotganda muntazam ravishda kovlab turishni unutmang. Aks holda uning bir tomoni qattiqroq bo'lib chiqadi va suvni o'ziga shimdirmasdan, yaxshi pishmay qolishiga sabab bo'ladi.
Suvni quyamiz va olovni balandroq qilib, qaynash darajasiga keltiramiz.
Suyuqlikning ⅔ qismi buglanib ketguniga qadar qaynatib pishiramiz.
Masalliqlar:
2 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
300 gramm guruch | |
350 gramm suv | |
ta'bga qarab tuz va murch |
1 Sharhlar Hide Comments
menga yoqdi