fbpx
Guruchli puding

Guruchli puding

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Guruchdan tayyorlaniladigan juda mayin puding siz va oila a’zolaringiz uchun yangi bir nonusha bo’lsa ajab emas. Ayniqsa, guruchli bo’tqa yeyishni xohlamaydigan bolajonlar uchun ayni muddao!

Tez tayyorlaniladigan bu pishiriqni kechqurun tayyorlab qo’yib, ertalabga biroz isitib, iste’mol qilishingiz mumkin. Guruchli puding ta’m jihatidan guruchli bo’tqaga o’xshab ketmaydi, balki mayin xuddi biskvitdek chiqadi desak ham adashmaymiz. Guruchli pudding uchun kraxmalga boy bo’lgan dumaloq guruchdan foydalaning.

Tayyorlaniladigan taomga taxminan 6 500 so’m pul sarflaniladi.*

*narxi maqola chop etilgan vaqtdagina amal qiladi.

Masalliqlar:

Portsiya:
250 millilitr sut
60 gramm yumaloq donli guruch
25 gramm sariyog'
20 gramm mayiz
2 ta tuxum
1 osh qoshiq shakar
ta'bga qarab vanilin
Qadam 1
Tugallandi

Mayizni issiqroq suvga solib, birozga ivitib qo'yamiz. Shunda pishirilganda ham mayiz yumshoqroq chiqadi.

Qadam 2
Tugallandi

Qozonchaga sariyog'ni solib eritamiz va ustidan guruchni solamiz.

Guruch tillarangga kirgunicha qovurib olamiz. Qovurish jarayonida muntazam aralashtirib turishni unutmaymiz.

Qadam 3
Tugallandi

So'ng ustidan sutni solamiz va 5-7 daqiqa guruchni qaynatib pishiramiz.

Bu vaqt mobaynida u yumshaydi, ammo yopishqoq bo'lib qolmaydi.

Qadam 4
Tugallandi

Tuxum oqini sarig'idan ajratamiz.

Tuxum sarig'iga shakar solib, oqargunicha mikserda yaxshilab ko'pirtiramiz.

Qadam 5
Tugallandi

Gaz ustidan guruch solingan sutni olib, ichiga ko'pirtirilgan tuxum sarig'ini solib tezda aralashtiramiz.

Uning ko'rinishi xuddi kremdek bo'lib qoladi.

Qadam 6
Tugallandi

Mayizni suvini to'kib tashlab, o'zini qo'lda siqib ortiqcha suyuqligidan qutulamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Tuxum oqlarini alohida idishda yaxshilab ko'pirtiramiz.

Qadam 8
Tugallandi

Ko'pirtirilgan tuxum oqlarini ham bir osh qoshiqdan solib, ehtiyotkorlik bilan aralashtiramiz.

Shu holatda tuxum oqini hammasini solib chiqamiz.

Qadam 9
Tugallandi

Pudingga mo'ljallanilgan qolipchalarga sariyog' surtamiz va ichiga undan quyib chiqamiz. Aytgancha, guruchli pudding uchun sizda kichkina qolipchalar bo'lmasa, unda ularni katta bir qolipda pishirish mumkin.

Qadam 10
Tugallandi

170 darajali haroratda 20-30 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Pudingni katta qolipda pishirmoqchi bo'lsangiz, shuni unutmangki, uni uzoqroq vaqt davomida pishirasiz. Bunda usti tillarangga kiradi.

Qadam 11
Tugallandi

Ta'bga qarab ustini shakar upasi sepib bezating.

Bu pishiriqni issiqligida ham, sovuqligida ham iste'mol qilishingiz mumkin. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning o'zbek tilidagi telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • Portsiya 6
  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
250 millilitr sut
60 gramm yumaloq donli guruch
25 gramm sariyog'
20 gramm mayiz
2 ta tuxum
1 osh qoshiq shakar
ta'bga qarab vanilin
oldingi
Videoretsept: Grissinlar
keyingi
Pishloqli pechenye

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.