Grekcha «Dzadziki» qaylasi
Masalliqlar:
-
500gramm qaymoqli suzma
-
100 gramm bodring
-
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
3 poycha shivit
-
2 osh qoshiq zaytun moyi
-
ta'bga qarab tuz
Yo’nalishlar
Dzadziki — bu ko’pchilikka tanish va sevimli qaylalardan biri bo’ib, u oddiy yogurt, bodring va sarimoqpiyozdan tayyorlaniladi.
Bu qaylani tayyorlashda qaymoqli suzmasan foydalanishingizni tavsiya qilamiz, chunki u ko’proq grekcha yogurtga o’xshab ketadi.
Aytgancha, bu qaylani shunchaki nonga surtib yesangiz ham bo’ladi.
Masalliqlar:
500gramm qaymoqli suzma | |
100 gramm bodring | |
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
3 poycha shivit | |
2 osh qoshiq zaytun moyi | |
ta'bga qarab tuz |
Bodringlarni yuvib, qirg'ichning katta tishchasidan chiqaramiz.
Ustidan maydalangan saeimsiqpiyoz va zaytun moyini solib, qo'lda yaxshilab aralashtiramiz.
Bodringdan ajralib chiqqqn suvini to'kib tashlab, ustidan suzmani solamiz.
Tuz va to'gralgan shivitni solib aralashtiramiz va 1-2 soatga sovutgixhga olib qo'yamiz. Yoqimli ishtaha!
Masalliqlar:
500gramm qaymoqli suzma | |
100 gramm bodring | |
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
3 poycha shivit | |
2 osh qoshiq zaytun moyi | |
ta'bga qarab tuz |