fbpx
Batafsil fotoretsept: Turkcha somsa

Batafsil fotoretsept: Turkcha somsa

Taomlari:

    Masalliqlar:

    • Xamiriga:

    • Asosiga:

    Yo’nalishlar

    Bunday somsa smetanaga qorilgan xamirdan tayyorlanib, asos sifatida qiyma va kartoshka bo’lakchalari qo’shiladi. Pishgan somsalar esa og’zingizda erib ketadi!

    Bu somsa uchun xamir juda oson tayyorlaniladi. Uni xohishingizga qarab ertaroq ham tayyorlab qo’yishingiz mumkin, masalan ertalab xamirini qorib qo’yib, tushlik yoki kechki ovqatga issiq mazali yegulikdan pishirib yaqinlaringizni xursand qilishingiz mumkin.

    Masalliqlar:

    Xamiriga:
    100 gramm margarin yoki sariyog'
    200 gramm smetana
    375 gramm un
    0.5 choy qoshiq qabartma
    1 choy qoshiq tuz
    Asosiga:
    500 gramm qiyma
    2 bosh piyoz
    2-3 ta kartoshka
    4 osh qoshiq o'simlik yog'i
    ta'bga qaranb tuz va murch
    ta'bga qarab zira
    Qadam 1
    Tugallandi

    Xamir qoramiz

    Unga tuz va qabartmani solamiz.

    Margarinni qirg'ichdan chiqaramiz va un bilan aralashtirib chiqamiz. So'ng ustidan smetanani solamiz. O'rtacha qattiqlikdagi xamir hosil bo'ladi. Unga qarab smetana kamroq yoki ko'proq ketishi mumkin, shuni hisobga oling.

    Qadam 2
    Tugallandi

    Xamirni aylana shaklga keltirib, ustini sochiq bilan yopamiz va yarim soatga tindirib qo'yamiz.

    Qadam 3
    Tugallandi

    Bu vaqt mobaynida asosni tayyorlab olamiz.

    Qadam 4
    Tugallandi

    Kartoshka va piyozni mayda to'rtburchak shaklda to'g'rab olamiz va qiymaga solamiz. Tuz, ziravorlar va, yog'ni solamiz.

    Aralashtiramiz va ulardan kotletchalar yasab olamiz.

    Qadam 5
    Tugallandi

    Xamirni olib, 0.5 sm qalinlikda aylana shaklda yoyamiz.

    Qadam 6
    Tugallandi

    So'ng uni uzun lentalardek, taxminan 2 sm qalinlikda kesamiz.

    Qadam 7
    Tugallandi

    Qiymalarni qo'yib, xuddi rasmdagidek o'rab chiqamiz.

    Qadam 8
    Tugallandi

    Pergament qog'oz to'shalgan patnisga somsalarni terib chiqamiz.

    Ustiga tuxum sarig'i surtamiz va sedana urug'laridan sepib bezatamiz.

    Qadam 9
    Tugallandi

    Somsalarni 180 C da oldindan qizdirilgan gaz pechida 35 daqiqa davomida pishirib olamiz.

    Qadam 10
    Tugallandi

    Somsalarni issiqligida pomidorli qayla bilan dasturxonga tortishingiz mumkin. Yoqimli ishtaha!

    Retseptlardan eng birinchi bo'lib telegram kanalimizda bilib oling. A'zo bo'ling, afsuslanmaysiz!

    Muallif: Sitora

    • O’rtacha

    Share it on your social network:

    Or you can just copy and share this url

    Masalliqlar:

    Xamiriga:
    100 gramm margarin yoki sariyog'
    200 gramm smetana
    375 gramm un
    0.5 choy qoshiq qabartma
    1 choy qoshiq tuz
    Asosiga:
    500 gramm qiyma
    2 bosh piyoz
    2-3 ta kartoshka
    4 osh qoshiq o'simlik yog'i
    ta'bga qaranb tuz va murch
    ta'bga qarab zira
    oldingi
    Videoretsept: Paxlava
    keyingi
    Mikroto’lqinli pechda olchali shirinlik pishirish

    1 Sharhlar Hide Comments

    Izohingizni yozib qoldiring

    Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.