fbpx
Baqlajon va tovuq qo’shib pishirilgan pirog

Baqlajon va tovuq qo’shib pishirilgan pirog

Masalliqlar:

  • Xamiriga:

  • Asosiga:

  • Ustidan quyish uchun:

Yo’nalishlar

Siz bundan oldin baqlajon va tovuq go’shti solib pishiriladigan pirog haqida eshitganmisiz. Albatta yo’q, chunki bu noyob retsept bo’lib, endilikda yaqinlaringizni bu antiqa pirog bilan lol qoldirishingiz mumkin.

Qolipni xohishga qarab, diametri 24 sm li aylana yoki 20×30 sm li to’rtburchak qoliplardan foydalanishingiz ham mumkin.

Tayyorlaniladigan pishiriqqa taxminan 21 000 so’m pul sarflaniladi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

Xamiriga:
1 ta tuxum
120 millilitr kefir
400 gram un
120 millilitr o'simlik yog'i
2 choy qoshiq qabartma
Asosiga:
300 gram tovuq go'shti (lahm)
1 baqlajon
2 ta bulg'or qalampiri
2 ta piyoz
3 osh qoshiq o'simlik yog'i
ta'bga ko'ra tuz
Ustidan quyish uchun:
2 ta tuxum
120 millilitr shakarsiz yogurt
100 gram qirg'ichdan chiqarilgan qattiq pishloq
ta'bga ko'ra tuz va murch
Qadam 1
Tugallandi

Tog'orachaga kefir bilan o'simlik yog'ini quyamiz, ustidan tuxum bilan tuzni solamiz.

Silliq bo'lgunga qadar ozroq ko'pirtiramiz.

Qadam 2
Tugallandi

Un bilan qabatmani elab solamiz.

Aralashtiramiz.

Qadam 3
Tugallandi

Xamirni qoramiz, oziq-ovqat pelyonkasiga o'rab, so'ng 30 daqiqaga sovutgichga olib qo'yamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Xamir sovutgichga tinguniga qadar, pirogning asosini tayyorlab olamiz.

Bulg'or qalampirlarini yuvamiz, dumchalarini olib tashlab, to'rtga bo'lamiz va ichidagi urug'chalarni tozalab tashlaymiz. So'ng to'rtga bo'lingan bulg'or qalampirini somoncha shaklida to'g'rab olamiz

Qadam 5
Tugallandi

Piyozni po'stidan achib, mayda to'rtburchak qilib to'g'raymiz.

Qadam 6
Tugallandi

Baqlajonni yuvamiz, xoxishga ko'ra po'tini olamamiz, va to'rtburchak qilib o'g'raymiz.

Qadam 7
Tugallandi

Qaynayotgan tuzli suvga tovuq filezini solamiz va 10 daqiqa qaynatib pishiramiz.

Pishgan tovuq filesini to'rtburchak qilib to'g'raymiz.

Qadam 8
Tugallandi

Tovaga zaytun yog'ini solib qizdiramiz va ustidan tayyorlab qo'yilgan sabzavotlarni solib chiqamiz.

Muntazam aralashtirib, sabzavotlar yarim tayyor bo'lguniga qadar qovuramiz.

Qadam 9
Tugallandi

Sabzavotlar ustidan tovuq bo'laklarini solib aralashtiramiz va gaz ustidan olib qo'yamiz.

Qadam 10
Tugallandi

Qolipga sariyog' ssurtib olamiz.

Stol yoki biror yuzaga un sepib, ustida xamirni 5 mm qalinlikda yoyib olamiz, so'ng o'qlovga o'rab, asta qolipga joylashtiramiz.

Qadam 11
Tugallandi

Xamirni bir necha joyiga sanchiqni suqamiz.

Ichiga asosini solib, ustini tekislab olamiz.

Qadam 12
Tugallandi

Pishloqni qirg'ichning katta tishidan chiqarib, ustidan yogurt, tuxum, tuz va murchni solamiz.

Yaxshilab aralashtirib, pirogning ustidan quyamiz.

Qadam 13
Tugallandi

180 c darajada qizdirilgan gaz pechida pirog tillarangga kirgunicha, taxminan 50 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Qadam 14
Tugallandi

Pishgan pirogni issiqligida ham, sovutib ham iste'mol qilish mumkin. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Xamiriga:
1 ta tuxum
120 millilitr kefir
400 gram un
120 millilitr o'simlik yog'i
2 choy qoshiq qabartma
Asosiga:
300 gram tovuq go'shti (lahm)
1 baqlajon
2 ta bulg'or qalampiri
2 ta piyoz
3 osh qoshiq o'simlik yog'i
ta'bga ko'ra tuz
Ustidan quyish uchun:
2 ta tuxum
120 millilitr shakarsiz yogurt
100 gram qirg'ichdan chiqarilgan qattiq pishloq
ta'bga ko'ra tuz va murch
oldingi
Qaynatilgan quyultirilgan sut solib pishirilgan maffinlar
keyingi
Videoretsept: mak va tvorogli pirog

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.