Videoretsept: pechda pishirilgan chipslar
Masalliqlar:
-
4 ta kartoshka
-
1 osh qoshiq suv
-
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
-
0,5 choy qoshiq qora murch
-
30 millilitr o'simlik yog'i
-
40 millilitr suv
Yo’nalishlar
Uyda tayyorlangan chipslar – do’kondan sotib olingan gazaklar o’rnini bosadigan foydali yegulik. Bu retseptda qanday qilib kartoshka pyuresidan pechda yupqa, qarsildoq chipslarni tayyorlashni ko’rsatamiz.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 7 000 so’m.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.
Masalliqlar:
4 ta kartoshka | |
1 osh qoshiq suv | |
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
0,5 choy qoshiq qora murch | |
30 millilitr o'simlik yog'i | |
40 millilitr suv |
Kartoshkani tozalab, o’rtacha bo’laklarga kesamiz va tuzli suvda qaynatamiz.
Qaynatilgan kartoshkani pyure holatiga keltiramiz, murch, paprika, o’simlik yog’i va suv qo’shib aralashtiramiz.
Pyureni qandolat qopchasiga solamiz. Pergament qog’ozi solingan patnisga kichkina dumaloqchalar chiqaramiz.
Dumaloqchalar ustini yana bir pergament qog’ozi bilan berkitib, stakan yordamida hammasini ezib chiqamiz.
Ustidagi pergament bilan birgalikda chipslarni 140C gacha qizdirilgan pechga 1 soatga qo’yamiz.
Masalliqlar:
4 ta kartoshka | |
1 osh qoshiq suv | |
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
0,5 choy qoshiq qora murch | |
30 millilitr o'simlik yog'i | |
40 millilitr suv |