Panna-kotta shirinligi
Masalliqlar:
-
Vanil qatlam uchun
-
240 millilitr 35 %li yog'li qaymoq
-
240 millilitr sut
-
7 gramm Dr.Oetker jelatini
-
1 choy qoshiq Dr.Oetker vanil shakari
-
50 gramm shakar
-
40 millilitr sovuq suv
-
Shokoladli qatlam uchun
-
240 millilitr 35 %li yog'li qaymoq
-
240 millilitr sut
-
7 gramm Dr.Oetker jelatini
-
1 choy qoshiq Dr.Oetker vanil shakari
-
40 gramm shakar
-
40 millilitr sovuq suv
-
120 gramm qora shokolad
Yo’nalishlar
Ta’mi sutli jelega o’xshash, an’anaviy italyancha shirinlik. Ikki qatlamlilik – bu usulning farqli tomoni, panna-kottani albatta ikki qatlamli qilib tayyorlashni tavsiya etamiz. Oq va qora qatlam ham chiroyli ko’rinadi, ham mazzali.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 50 000 so’m.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.
Masalliqlar:
Vanil qatlam uchun |
|
240 millilitr 35 %li yog'li qaymoq | |
240 millilitr sut | |
7 gramm Dr.Oetker jelatini | |
1 choy qoshiq Dr.Oetker vanil shakari | |
50 gramm shakar | |
40 millilitr sovuq suv | |
Shokoladli qatlam uchun |
|
240 millilitr 35 %li yog'li qaymoq | |
240 millilitr sut | |
7 gramm Dr.Oetker jelatini | |
1 choy qoshiq Dr.Oetker vanil shakari | |
40 gramm shakar | |
40 millilitr sovuq suv | |
120 gramm qora shokolad |
Jelatinni ustiga sovuq suv quyib, 10-15 daqiqaga ishgani qoldiramiz.
Tovada qaymoq, sut, shakar va vanil shakarini aralashtiramiz.
Massani o’rtacha olovda, shakar eriguncha tinmay aralashtirib, isitamiz. Qaynatmaymiz.
Jelatinni qo’shib, butunlay eriguncha aralashtiramiz.
Qiya qilib o’rnatilgan bokallarga massani quyib, 3-4 soatga sovutgichga qo’yamiz.
Jelatinni ustiga sovuq suv quyib, 10-15 daqiqaga ishgani qoldiramiz.
Tovada qaymoq, sut, shakar va vanil shakarini aralashtiramiz.
Massani o’rtacha olovda, shakar eriguncha tinmay aralashtirib, isitamiz. Qaynatmaymiz.
Maydalangan shokoladni qo’shib, butunlay eriguncha aralashtiramiz.
Jelatinni qo’shib, butunlay eriguncha aralashtiramiz.
Shokoladli massani xona haroratida 15 daqiqa davomida sovutamiz.
Shokoladli massani, bokalga vanil qatlam ustiga quyamiz. Sovutgichga 4 soatga qo’yamiz.
Masalliqlar:
Vanil qatlam uchun |
|
240 millilitr 35 %li yog'li qaymoq | |
240 millilitr sut | |
7 gramm Dr.Oetker jelatini | |
1 choy qoshiq Dr.Oetker vanil shakari | |
50 gramm shakar | |
40 millilitr sovuq suv | |
Shokoladli qatlam uchun |
|
240 millilitr 35 %li yog'li qaymoq | |
240 millilitr sut | |
7 gramm Dr.Oetker jelatini | |
1 choy qoshiq Dr.Oetker vanil shakari | |
40 gramm shakar | |
40 millilitr sovuq suv | |
120 gramm qora shokolad |