Gulkaram va qizil bulg’ordan oladya
Masalliqlar:
-
500 gramm gulkaram
-
1 ta qizil bulg'or qalampiri
-
2 ta tuxum
-
80 gramm un
-
60 millilitr gazlangan suv
-
0,5 choy qoshiq zira
-
0,5 choy qoshiq tuz
-
30 millilitr o'simlik yog'i
-
15 gramm sariyog'
-
20 gramm smetana
Yo’nalishlar
Ham sovuq holatda, ham issiq holatda smetana bilan iste’mol qilish mumkin bo’lgan, gulkaramdan ajoyib ta’mli, mayin oladyalar. Ularni nafaqat nonushtaga, balki go’sht yoniga garnir sifatida, yoki gazak, yoki to’liq ikkinchi taom sifatida tayyorlash mumkin.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 20 000 so’m.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.
Masalliqlar:
500 gramm gulkaram | |
1 ta qizil bulg'or qalampiri | |
2 ta tuxum | |
80 gramm un | |
60 millilitr gazlangan suv | |
0,5 choy qoshiq zira | |
0,5 choy qoshiq tuz | |
30 millilitr o'simlik yog'i | |
15 gramm sariyog' | |
20 gramm smetana |
Gulkaramni yuvib, gullarini kesib, kombaynga solib kasha holatigacha maydalaymiz.
Katta qirg’ichdan o’tkazilgan bulg’or qalampirini qo’shamiz. Bulg’orning plyonkasi qo’lda qoladi, faqat yumshoq ichini qo’shamiz.
Tuxum, un, gazlangan suv va ziravorlarni qo’shib aralashtiramiz.
Tovada sariyog’ni o’simlik yog’i ichida eritamiz.
1 osh qoshiq massani tovaga solib o’rtacha olovda 3-4 daqiqadan ikki tomonini qovuramiz. Ikkinchi tomonini aylantirgandan so’ng, 5 daqiqa davomida qopqoq ostida dimlaymiz.
Masalliqlar:
500 gramm gulkaram | |
1 ta qizil bulg'or qalampiri | |
2 ta tuxum | |
80 gramm un | |
60 millilitr gazlangan suv | |
0,5 choy qoshiq zira | |
0,5 choy qoshiq tuz | |
30 millilitr o'simlik yog'i | |
15 gramm sariyog' | |
20 gramm smetana |