Videoretsept: gulsimon pirojkilar
Masalliqlar:
-
Xamir uchun
-
200 gramm un
-
100 millilitr qaynoq suv
-
65 millilitr o'simlik yog'i
-
2 choy qoshiq tuz
-
Nachinka uchun
-
350 gramm qaynatilgan go'sht
-
100 gramm qovurilgan piyoz
-
1 choy qoshiq tuz
-
1 choy qoshiq qora murch
-
70 millilitr go'sht bulyoni
Yo’nalishlar
Ingichka yoyiladigan xamirturushsiz xamirdan go’shtli pirojkalar tayyorlash usuli. Ular juda mazzali, qarsillagan va ichida ko’p nachinkali bo’ladi.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 32 000 so’m.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.
Masalliqlar:
Xamir uchun |
|
200 gramm un | |
100 millilitr qaynoq suv | |
65 millilitr o'simlik yog'i | |
2 choy qoshiq tuz | |
Nachinka uchun |
|
350 gramm qaynatilgan go'sht | |
100 gramm qovurilgan piyoz | |
1 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq qora murch | |
70 millilitr go'sht bulyoni |
Xamir tayyorlaymiz
Elangan unga yog’, qaynoq suv va tuz qo’shamiz. Barchasini qoshiqda aralashtiramiz.
Xamir qoramiz, paketga solib 30 daqiqaga sovutgichga qo’yamiz. Tayyor xamir yumshoq va elastik bo’lishi kerak.
Nachinka tayyorlaymiz
Go’shtni tayyor bo’lguncha qaynatamiz, keyin go’sht maydalagichdan chiqaramiz.
Piyozni mayda kubik shaklida to’g’rab, o’simlik yog’ida qovuramiz. Qiyma va piyozga tuz, go'sht bulyoni va ziravorlarni qo’shib aralashtiramiz.
Xamirni 10 ta qismga bo’lib, har birini dumaloq shaklga keltiramiz.
Dumaloqchani 18 sm diametrda yoyamiz. O’rtasidan chetga kesamiz, burchakga 1 qoshiq nachinka solib, kesilgan tomonidan xamirni konus shaklida o’raymiz. Chetlarini chimchilab qo’yamiz.
Masalliqlar:
Xamir uchun |
|
200 gramm un | |
100 millilitr qaynoq suv | |
65 millilitr o'simlik yog'i | |
2 choy qoshiq tuz | |
Nachinka uchun |
|
350 gramm qaynatilgan go'sht | |
100 gramm qovurilgan piyoz | |
1 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq qora murch | |
70 millilitr go'sht bulyoni |